han Zo Slovenska

RÁZNY postoj polície: Od pondelka budú v POHOTOVOSTI a kontrolovať potvrdenia o očkovaní!

Polícia bude od pondelka (22.11.) intenzívne kontrolovať opatrenia v priestoroch, kde sa vyžaduje potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku RÁZNY postoj polície: Od pondelka budú v POHOTOVOSTI a kontrolovať potvrdenia o očkovaní!
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Upozorňuje na to na sociálnej sieti. Avizuje, že pri kontrolách bude tiež poskytovať súčinnosť regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

Odkaz polície

„Situácia je naozaj zlá a prosíme vás, aby ste si na seba dávali pozor,“ odkazuje polícia.

Vláda zavádza o pondelka tzv. lockdown pre neočkovaných. Nový COVID automat výrazne sprísňuje opatrenia pre nezaočkovaných v červenej, bordovej a čiernej farbe, teda momentálne vo všetkých okresoch. Hromadné podujatia budú len pre zaočkovaných, no sprísni sa režim. Nezaočkovaní budú môcť chodiť do tzv. esenciálnych obchodov, nebudú môcť chodiť do nákupných centier či reštaurácií.

„Polícia bude od pondelka nové opatrenia intenzívne kontrolovať v priestoroch, kde sa vyžaduje potvrdenie o očkovaní, alebo prekonaní ochorenia. Taktiež budeme pri kontrolách poskytovať súčinnosť regionálnym úradom verejného zdravotníctva,“ píšu muži zákona na Facebooku.

Nový COVID automat zavádzajú pre stabilizovanie kritickej situácie v nemocniciach. Má ísť o dočasné riešenie, očakáva sa, že to bude trvať tri týždne. Následne by mohlo byť ďalším krokom uvoľnenie opatrení pre zaočkovaných. Zrovnoprávňuje sa postavenie kompletne očkovaných a tých, ktorí sú v lehote do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19. Pôjde o kategóriu s označením OP.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM