Technológie

Rebríček 10 NAJHORŠIE hodnotených áut: Tieto v testoch bezpečnosti totálne PREPADLI!

Automobilky sa radi chvália výsledkami, ktoré ich modely získali v hodnotení bezpečnosti. Niektoré však v testoch pohoreli. Ktoré autá skončili na chvoste rebríčka?

Ilustračný obrázok k článku Rebríček 10 NAJHORŠIE hodnotených áut: Tieto v testoch bezpečnosti totálne PREPADLI!
Zdroj: YouTube.com/Euro NCAP

Nárazové testy patria desiatky rokov medzi najsledovanejšie parametre pri hodnotení automobilov. Testy pripravuje nezávislé konzorcium Euro NCAP.

Bezpečnosť nových áut sa postupne zlepšuje. Môže za to sprísňovanie noriem, ktoré musia automobilky dodržiavať. Portál Auto Bild na to išiel opačne a pozrel sa na spodné priečky hodnotenia bezpečnosti.

Výsledky Euro NCAP sú verejne dostupné, a tak z nich portál vytvoril rebríček TOP 10 najhoršie hodnotených áut, ktoré si aj dnes viete kúpiť.

10. Opel Mokka

Testovaný bol model Opel Mokka 1.2 Elegance, ktorý získal celkové hodnotenie štyroch hviezdičiek z piatich. Za ochranu posádky získal 73 %, ochranu detí 75 %, ochranu chodcov 58 % a za asistenčné systémy získalo hodnotenie 64 %.

9. Jeep Renegade

Testovanie sa týkalo modelu Jeep Renegade 1.0 LIMITED, ktoré dokopy dostalo 3 z 5 hviezdičiek. Hodnotenie bolo nasledovné: ochrana posádky 82 %, ochrana detí 84 %, ochrana chodcov 55 % a asistenčné systémy 58 %.

8. Hyundai i10

Model Hyundai i10 1.0 MPI GLS má celkové hodnotenie tri z piatich hviezdičiek. Za ochranu posádky dostal 69 %, ochranu detí 75 %, ochranu chodcov 52 % a za asistenčné systémy 59 %.

7. Dacia Sandero Stepway

Dve z piatich hviezdičiek dostala Dacia Sandero Stepway 1.0TCe. Pri ochrane posádky to bolo hodnotenie 70 %, ochrana detí získala 72 %, ochrana chodcov 41 % a asistenčné systémy dostali 42 %.

6. Dacia Logan

Dacia Logan zdieľa spoločnú platformu s Dacia Sandero Stepway, a tak sú aj výsledky totožné. Ochrana posádky 70 %, ochrana detí 72 %, ochrana chodcov 41 %, asistenčné systémy 42 % a celkové hodnotenie dve hviezdičky.

Ktoré autá kraľujú rebríčku najhoršie hodnotených vozidiel? Dozviete sa to na ďalšej strane!

Ďalšie lákavé články

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM