han Šport Hokej

Revolúcia v hokeji na Liptove: Prečo dostal mužský tím zákaz činnosti?

Hokejový klub z Liptovského Mikuláša pozastavil činnosť A-tímu a juniorského mužstva. Urobil tak na základe rozhodnutia Výkonného výboru SZĽH.

Ilustračný obrázok k článku Revolúcia v hokeji na Liptove: Prečo dostal mužský tím zákaz činnosti?
Zdroj: TASR/František Iván

Slovenský zväz ľadového hokeja zamietol prevod licencie spoločnosti MHK 32 a.s. na nový subjekt ŠK 32 Liptovský Mikuláš.

Kým sa to nevyrieši

Spoločnosť MHK 32 a.s. z Liptovského Mikuláša sa rozhodla pozastaviť svoju činnosť až do vyriešenia problému s prevodom licencie na novú spoločnosť. Na webe účastníka najvyššej slovenskej súťaže sa k problému vyjadril konateľ ŠK 32 Liptovský Mikuláš s.r.o. Milan Čanky.

„Na základe zistených skutočností, ktoré máme od činovníkov SZĽH, za týmito obštrukciami stoja ľudia z prostredia mesta a mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši. Konkrétne ide o Vincenta Kultana – poslanca mestského zastupiteľstva, o Martina Alušica, ktorý pôsobí na mestskom úrade ako hlavný kontrolór, avšak bez zmluvy s mestom, a o Martina Cibáka, ktorý je v blízkom osobnom vzťahu s najvyššími funkcionármi SZĽH. K ostatným veciam sa vyjadrím v tlačovej správe, ktorú vydáme v najbližšom čase,“ hovorí Čanky.

Stanovisko SZĽH

V stredu zareagoval aj SZĽH. Médiám poslal svoje stanovisko, TASR ho uvádza v plnom znení a bez redakčných úprav:. "Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja dňa 27.8.2020 udelil klubu MHK 32 Liptovský Mikuláš súťažnú licenciu. Nič teda nebráni tomu, aby sa v Liptovskom Mikuláši hral extraligový aj mládežnícky hokej. Výkonný výbor SZĽH na svojom zasadnutí hlasoval o prevode licencie zo subjektu MHK 32 Liptovský Mikuláš na ŠK 32 Liptovský Mikuláš. Tento prevod neodsúhlasil z nasledujúcich dôvodov:

  • Výkonný výbor bol pred hlasovaním oboznámený so stanoviskom hlavného kontrolóra mesta Liptovský Mikuláš, v ktorom napadá platnosť zmluvy o predaji časti podniku MHK 32 a.s., a tiež so stanoviskom primátora mesta k danej veci, ktoré si navzájom výrazne odporujú. V celej veci prebiehajú dve trestné stíhania klubu MHK 32 Liptovský Mikuláš.
  • Vzniká dôvodné podozrenie, že prezident klubu pán Čanky chce previesť licenciu na nový subjekt, aby sa zbavil vzniknutých dlhov v starom klube.

Rozhodne až súd?

Výkonný výbor teda nemá právne stanovisko, či samotná zmluva o predaji je platná alebo nie. O danej veci tak môže rozhodnúť iba súd. SZĽH chce touto cestou odsúdiť akékoľvek útoky na vedenie SZĽH zo strany klubu či mesta a odmieta spájať prevod licencie s inými medializovanými vecami z ostatných dní. SZĽH žiada vedenie mesta Liptovský Mikuláš a vedenie klubu MHK 32 Liptovský Mikuláš, aby si svoje interné spory riešili na ‚domácej pôde‘ a nezaťahovali do nich Slovenský zväz ľadového hokeja. Pre SZĽH je dôležité chrániť dobré meno slovenského hokeja a bude to odhodlane robiť čestne a transparentne. Toto očakávame aj od našich klubov."

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM