ELA Zo Slovenska

Robo Vittek už nemá LUKRATÍVNY flek! Odstúpil z funkcie predsedu dozornej rady Tiposu

Slovenský futbalista Róbert Vittek odstúpil z funkcie predsedu dozornej rady Tiposu.

Ilustračný obrázok k článku Robo Vittek už nemá LUKRATÍVNY flek! Odstúpil z funkcie predsedu dozornej rady Tiposu
Zdroj: Instagram.com/Robert Vittek

Aktuality.sk v polovici januára upozornili na fakt, že futbalista Róbert Vittek na funkciu, ktorú v Tipose zastával, nespĺňa podmienky. Jednou z nich je aj vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa ekonomického alebo právnického smeru, prípadne získané v odbore zhodnom či príbuznom oblasti činnosti spoločnosti. Vittek však takéto vzdelanie nemá.

Ako dnes informujú Aktuality.sk, futbalista Vittek odstúpil z funkcie predsedu dozornej rady Tiposu. Pre Aktuality.sk to potvrdila priamo štátna lotériová spoločnosť. „Dňa 2. februára 2024 pán Vittek doručil spoločnosti Tipos vzdanie sa funkcie predsedu dozornej rady. O dôvodoch jeho rozhodnutia nemáme žiadne bližšie informácie,“ uviedla vedúca oddelenia komunikácie v Tipose Adriana Podobová.

Vittekovo meno v utorok popoludní už odstránili aj z webovej stránky štátnej akciovky, pričom meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe.

Bývalý futbalista na funkciu nespĺňal podmienky, nemal totiž potrebné vzdelanie, o porušenie zákona však nešlo. Tipos už nespadá pod ministerstvo financií, ale pod ministerstvo cestovného ruchu a športu, ktoré vzniklo len pred pár dňami. Nový rezort vedie nominant koaličnej SNS Dušan Keketi.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM