Technológie

Rodičia sa dočkali: Na Slovensko prichádza YouTube Kids s personalizovaným obsahom

YouTube je studnicou nepreberného množstva videí, kde si každý nájde tú svoju obľúbenú tému. Pri niektorých typoch videí, by sme však neboli radi, keby sa dostali k našim najmenším.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia sa dočkali: Na Slovensko prichádza YouTube Kids s personalizovaným obsahom
3
Galéria

Aplikácia YouTube Kids, ktorú pravidelne využívajú milióny rodín po celom svete, je od konečne dostupná aj na Slovensku. YouTube Kids prináša rodinám nielen obrovské množstvo unikátneho video obsahu zameraného na zábavu a učenie, ale čo je najdôležitejšie, deti môžu objavovať svet prostredníctvom online videa v bezpečnom prostredí. Pokročilé algoritmy vyberajú pre túto aplikáciu vhodný a bezpečný obsah.

Navyše, rodičia môžu vďaka súboru ovládacích nástrojov kontrolovať, ktoré videá a kanály a tiež aj ako dlho môžu ich deti sledovať. Slovenská verzia aplikácie je dostupná na stiahnutie pre platformu Android (Google Play) ako aj iOS (App Store).

Deti sa tak poľahky dostanú k populárnym kanálom ako napríklad FÍHA Tralala, Spievankovo, Slovenské detské pesničky, Miro Jaroš a aj obľúbení Šmolkovia.

„Projekt FÍHA Tralala prináša slovenskú detskú produkciu do mnohých rodín už niekoľko rokov. Preto sme veľmi radi, že sa náš kanál a spolu s ním naše videá a pesničky určené pre tých najmenších zaradil do aplikácie YouTube Kids. Deťom prináša bezpečné prostredie a rodičom pokoj na duši, že majú kontrolu nad tým, čo ich deti pozerajú,“ hovorí Martina Jelenová, ktorá stojí za úspešným detským projektom FÍHA Tralala.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Aplikácia YouTube Kids je odpoveďou na obavy rodičov malých detí z príliš rozsiahleho  obsahu na videoplatforme YouTube. Vďaka tejto aplikácii získajú kontrolu nad tým, aké videá sa ich deťom môžu zobrazovať. Aplikácia bola navyše navrhnutá s ohľadom na detské publikum, čomu zodpovedá aj jej jednoduché a intuitívne rozhranie.

Obsah dostupný v rámci aplikácie YouTube Kids sa delí do 4 kategórií, a to Relácie, Hudba, Učenie a Objavuj.

Ak deti ešte nevedia čítať a písať, môžu vyhľadávať pomocou hlasu. Pre rodičov je zas k dispozícii funkcia Časovač, ktorá automaticky zablokuje prístup k aplikácii po uplynutí stanoveného času. Aplikácia YouTube Kids umožňuje nastaviť až 8 rôznych detských profilov, pričom rodič môže dieťaťu povoliť vyhľadávanie v prostredí YouTube Kids alebo môže jeho výber obmedziť len na konkrétnu skupinu vyselektovaných vi­deí.

Aplikácia disponuje aj ďalšími pokročilými funkciami rodičovskej kontroly. Funkcia Rodičmi schválený obsah dáva rodičom možnosť vybrať konkrétny obsah, ku ktorému majú ich deti prístup – od videí, cez kanály až po kolekcie kanálov. Vypnúť vyhľadávanie v prostredí YouTube Kids môžu rodičia napríklad mladším deťom, čím obmedzia ich prístup len k tým videám a obsahu, ktorý je overený tímom YouTube Kids.

Naopak, starším deťom môžu povoliť funkciu vyhľadávania s voľnejším prístupom k obsahu v rámci aplikácie. Prostredníctvom funkcie História zas dokážu rodičia jednoducho zistiť, aké videá deti v minulosti v rámci aplikácie videli.

YouTube Kids
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM