han Zo zahraničia

Rodina z Ukrajiny dorazila na TOTÁLNE rozstrieľanom aute: ÚTEK trval dva týždne! FOTO

Je až neuveriteľné, že v starom aute, ktoré bolo ešte k tomu rozstrieľané, prešla ukrajinská rodina približne 4-tisíc kilometrov!

Ilustračný obrázok k článku Rodina z Ukrajiny dorazila na TOTÁLNE rozstrieľanom aute: ÚTEK trval dva týždne! FOTO
4
Galéria

Obyvatelia českej obce Chýně boli v šoku, keď uvideli takmer 30 rokov staré auto značky Daewoo Lanos. Vozidlo totiž pochádza z Ukrajiny, odkiaľ utiekol manželsky pár s dvomi deťmi. Informuje o tom obecná polícia spomínanej obce na sociálnej sieti.

Až z Donecku

Neuveriteľný príbeh znásobuje to, že rodina utekala z doneckej oblasti, kde od začiatku vojny prevládajú azda najväčšie boje. Silno poškodené vozidlo vydržalo na ceste štrnásť dní a ako šofér priznal miestnym policajtom, musel sa vyhýbať vojnovým zónam.

„Namiesto dvoch tisíc kilometrov musela rodina najazdiť raz toľko,“ prezradili obecní policajti, ktorí dodali, že s manželmi sa viezli ešte ich dve dcéry.

Ukrajinci však podrobnosti nechceli zverejňovať a v súčasnosti sa zotavujú v starostlivosti českej rodiny. „Majiteľ vozidla aj s rodinou sú v poriadku. Aj napriek tomu, že majú k dispozícii ubytovanie a stravu, dostali ponuku na ďalšiu pomoc,“ dodali policajti.

Ďalšie aktuálne témy

Z Donecku do Česka starom aute a ešte k tomu rozstrieľanom...
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM