ELA Politika

Rodinkárstvo v SNS? Huliakova partnerka dostala LUKRATÍVNY flek v Štátnej ochrany prírody

Partnerka poslanca Rudolfa Huliaka (SNS) sa stala riaditeľkou kancelárie generálneho riaditeľa Štátnej ochrany prírody, upozornil bývalý štátny tajomník.

Ilustračný obrázok k článku Rodinkárstvo v SNS? Huliakova partnerka dostala LUKRATÍVNY flek v Štátnej ochrany prírody
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bývalý štátny tajomník ministerstva životného prostredia Michal Kiča upozornil na sociálnej sieti na vymenovanie Evy Pšídovej do funkcie riaditeľky kancelárie šéfa Štátnej ochrany prírody na ústredí v Banskej Bystrici.

„Pôsobí to ako rodinkárstvo,” myslí si bývalý štátny tajomník Kiča. Eva Pšídová je totiž partnerka poslanca Huliaka z SNS a v rezorte v minulosti nepôsobila.

Kiča tvrdí, že Generálny riaditeľ Štátnej ochrany prírody SR Štefan Kyseľ by mal túto nomináciu vysvetliť, pretože je „sám členom predsedníctva niekdajšej strany Rudolfa Huliaka Národná koalícia a kandidoval do NR SR za SNS.”

„V súvislosti s nástupom Štefana Kyseľa do funkcie to pôsobí ako rodinkárstvo v prospech jeho niekdajšieho straníckeho lídra. Tiež sa tým potvrdzuje nepísaná dohoda o rozdelení rezortu medzi Dankovou SNS, Tarabovou a Kuffovou stranou Život a Národnou koalíciou Rudolfa Huliaka,” píše Michal Kiča s tým, že Huliak si obsadením funkcie riaditeľky kancelárie „zabezpečuje nad organizáciou priamu kontrolu.”

„Kým experti sú z rezortu pod Tarabovým vedením masívne vyhadzovaní, nahrádzajú ich nekompetentné stranícke kádre, osobitne pytliaci a najnovšie aj rôzni rodinní príslušníci vysokých funkcionárov,“ dodáva Kiča, ktorý situáciu označil za „rodinkárstvo“.

😉 RODINA JE PRE SNS OZAJ DÔLEŽITÁ Nerád riešim súkromie verejne činných osôb, avšak niekedy verejný záujem prevýši nad...

Posted by Michal Kiča on Saturday, January 27, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM