Správy

Rok od vraždy: Desaťtisíce Slovákov si v uliciach uctili pamiatku Kuciaka a Kušnírovej

Slováci opäť vyrazili do ulíc. Dôvodom bola pietna spomienka na zavraždený pár, Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú.

Zdroj: Dnes24.sk

Nezabudneme a neodchádzame sa vo štvrtok podvečer nieslo centrom Bratislavy. Tisíce ľudí si na Námestie SNP totiž prišli pripomenúť rok od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Dav volal po nezávislom vyšetrení vraždy a odstúpení predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS), špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika či úplnom odchode bývalého premiéra a šéfa Smeru-SD Roberta Fica. Predsedovi Mosta-Híd Bélovi Bugárovi ľudia vyčítali, že drží súčasnú vládnu koalíciu a otáča sa im chrbtom.

Pietna spomienka sa konala v desiatkach slovenských miest. Desaťtisíce ľudí prišli vyjadriť tichú podporu rodinám zavraždeného páru, zapáliť sviečky a zaspievať si svorne slová slovenskej hymny.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov. Za vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70 000 eur.

Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť, a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe.

V priloženej galérii si môžete pozrieť, ako prebiehali zhromaždenia vo viacerých slovenských mestách.

Pietne spomienky spojili desaťtisíce Slovákov
28
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM