Aktualizované Zo Slovenska

Rozhodnuté: Na Slovensku sa ZATVÁRAJÚ lyžiarske strediská, zmeny aj v hoteloch

Minister Andrej Doležal oznámil, že od polnoci 1. januára budú zavreté všetky lyžiarske strediská. Čo bude s hosťami v hoteloch?

Ilustračný obrázok k článku Rozhodnuté: Na Slovensku sa ZATVÁRAJÚ lyžiarske strediská, zmeny aj v hoteloch
25
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Od polnoci 1. januára budú rozhodnutím hlavného hygienika zavreté všetky lyžiarske strediská. Menia sa aj podmienky pre hotely – už ubytovaní hostia môžu ostať, bez možnosti predĺžiť si pobyt. Zároveň hotel nesmie prijať nových hostí. Informoval o tom na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

„Uvedomujeme si, že je to nepríjemné a nekomfortné, ale sme vo veľmi náročnom období, keď musíme strpieť viac ako inokedy. Snáď sa už čoskoro budeme môcť všetci stretnúť bez obmedzení na lyžovačkách, žúroch a iných spoločenských podujatiach. Dovtedy, prosím buďme zodpovední, robíme to pre seba a svojich blízkych," doplnil na sociálnej sieti Doležal.

Na Slovensku bude od 1. januára 2021 5.00 hod. platiť prísny zákaz vychádzania s minimom výnimiek. Opatrenie bude platiť do 24. januára. Rozhodla o tom vláda na štvrtkovom mimoriadnom rokovaní, podrobnosti uviedli na tlačovej konferencii minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO), hlavný hygienik SR Ján Mikas, zástupcovia koaličných strán a konzília odborníkov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

EPIDEMICKÁ SITUÁCIA JE MIMORIADNE VÁŽNA, MUSÍME KONAŤ Pozitívnych ľudí pribúda, nemocnice kolabujú. Od dnešnej polnoci...

Posted by Andrej Doležal - minister dopravy a výstavby SR on Thursday, December 31, 2020

Udalosti na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM