Zo zahraničia

Rusi PREDÁVAJÚ Zelenského luxusný byt: Aká je jeho CENA?

Rusko predáva strešný byt, ktorý skonfiškovalo manželom Zelenským na okupovanom Kryme. Ponúkne ho v online aukcii.

Ilustračný obrázok k článku Rusi PREDÁVAJÚ Zelenského luxusný byt: Aká je jeho CENA?
Zdroj: TASR/AP , Twitter.com/Ninjamonkey

Ruské úrady predávajú luxusný penthouse ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na okupovanom polostrove Krym. Informoval o tom portál Bussiness Insider. Podľa servera pôjdu peniaze získané z predaja v aukcii na podporu financovania vojny.

Desiatky nehnuteľností na predaj

Predaj ohlásila ruská štátna agentúra v stredu 11. októbra. Budovu, v ktorej sa nachádza aj strešný apartmán ukrajinského prezidenta, znárodnilo Rusko ešte na jar. Už vtedy oznámilo plány na skonfiškovanie a následný predaj takmer 60 nehnuteľností niektorých ukrajinských politikov.

„Nepriatelia Ruska nebudú zarábať peniaze na ruskom Kryme,“ povedal Kremľom podporovaný krymský guvernér Sergej Aksjonov.

Podľa agentúry TASS budú financie z predaja použité na „financovanie špeciálnej vojenskej operácie, ako aj na poskytnutie pomoci rodinám vojakov, ktorí boli zabití v akcii, a rodinám vojakov, ktorí boli povolaní v rámci čiastočnej vojenskej mobilizácie.“

Aké je jeho hodnota?

Bussiness Insider pripomína, že luxusný byt na samom vrchole rezidenčnej stavby kúpila v roku 2013 prezidentova manželka Olena Zelenská. Penthouse má tri izby a rozlohu približne 119,5 metrov štvorcových. Byt sa nachádza v komplexe Emperor's House v letovisku Jalta na pobreží Čierneho mora. Podľa Reuters mala Zelenská za nehnuteľnosť zaplatiť 163 893 dolárov (vyše 154-tisíc eur).

Podľa ruských médií je odhadovaná cena bytu približne 800-tisíc dolárov (pribl. 753-tisíc eur). Otvorená dražba nehnuteľnosti odštartuje 30. októbra a bude prebiehať elektronicky.

Podľa Ria Novosti bude vyvolávacia cena štartovať na 24 642 490 rubľoch, čo predstavuje sumu viac ako 239-tisíc eur.

Manželia v luxusnom byte nikdy nebývali. Podľa Bussiness Insider v ňom najprv prebiehala rekonštrukcia a ich plány následne v roku 2014 prekazila anexia Krymu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM