Krimi

Rusko mal žiadať Černáka o vraždu Volzovej: Miki sa smial a povedal, že také veci nerobí

Rusko Černákovi údajne ponúkal za likvidáciu Volzovej 20 miliónov slovenských korún.

Ilustračný obrázok k článku Rusko mal žiadať Černáka o vraždu Volzovej: Miki sa smial a povedal, že také veci nerobí
Zdroj: TASR/Ivan Kríž

Podnikateľ Marian Kočner, ktorý v utorok vypovedal pred Okresným súdom Bratislava II (OS) v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej uviedol, že za celou kauzou Markíza stál bývalý námestník Slovenskej informačnej služby (SIS) Jaroslav Svěchota.

Nadštandardné vzťahy

Podľa jeho slov v čase okolo roku 1997 SIS viedla spis na neho a na bývalého riaditeľa televízie Pavla Ruska. „Peter Steinhübel mal eminentný záujem o vstup do médií a mal záujem vstúpiť do televízie Markíza. V tom čase udržiaval nadštandardné vzťahy s vtedajším námestníkom SIS Svěchotom, ktorý zase udržiaval nadštandardné vzťahy so sýkorovcami a Mikulášom Černákom,“ povedal Marian Kočner.

„Je pre mňa nemysliteľné a nepochopiteľné, že by Steinhübel nevedel, že si obžalovaný Pavol Rusko objednal vraždu Volzovej. Že by on neprišiel za Pavlom Ruskom a nepovedal mu, že bude jeho spoločníkom, alebo pôjde do väzenia,“ vyhlásil Marian Kočner. „Môj osobný názor je, že celú kauzu Markíza rozpútal Svěchota, aby mohol on alebo nieto z predstaviteľov vtedajšej vládnej moci ovládať Markízu,“ dodal.

Maskovaný Rusko

Ďalší svedok v utorok vypovedal, že išlo o člena skupiny černákovcov Slavomíra Surového. Podrobne opísal stretnutie Pavla Ruska s Černákom v Banskej Bystrici. Stretnutie, na ktorom mal požiadať Pavol Rusko Černáka o zavraždenie svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Klaus-Volzovej, mal dojednať ďalší spoluobžalovaný Miloš Kaštan. Pavol Rusko prišiel na stretnutie s Černákom maskovaný. Stretnutie trvalo približne 20 – 30 minút.

„Miki sa smial a nám povedal, že ten blázon Pavol Rusko si chcel objednať vraždu Volzovej,“ povedal Slavomír Surový o situácii, ktorá nastala po stretnutí v kanceláriách Černákovej firmy. Pavol Rusko Černákovi údajne ponúkal za likvidáciu Volzovej 20 miliónov slovenských korún. Černák podľa svedka Pavlovi Ruskovi povedal, že „také veci nerobí“. Bývalému riaditeľovi Černák neveril, nepoznal ho a myslel si, že je to nejaká „búda, pasca“.

Z prípravy vraždy Volzovej je obžalovaný Pavol Rusko, Mikuláš Černák, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel a Miloš Kaštan.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM