Zo zahraničia

Ruský "McDonald’s" má PROBLÉM: Prevádzkam dochádzajú hranolčeky, chýbajú zemiaky

Rusko nedávno otvorilo prevádzky, ktoré nahrádzajú McDonald’s. Krátko po privítaní prvých zákazníkov však prichádzajú problémy.

Ilustračný obrázok k článku Ruský "McDonald’s" má PROBLÉM: Prevádzkam dochádzajú hranolčeky, chýbajú zemiaky
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Pre vojnu na Ukrajine sa po 32 rokoch z ruského trhu stiahla sieť rýchleho občerstvenia McDonald's. Netrvalo dlho a Rusko otvorilo svoje vlastné prevádzky.

Bez zemiakov nie sú hranolčeky

Ako informoval portál BBC News, reštaurácie v novootvorenom reťazci veľa radosti zákazníkom nepriniesli. Niektoré z nich museli pozastaviť predaj hranolčekov. Dôvod je jednoduchý – sieti rýchleho občerstvenia údajne chýba vhodná odroda zemiakov, z ktorých sa obľúbená príloha vyrába.

Sieť „Vkusno i točka", ktorá nahradila prevádzky amerického giganta, uviedla, že hranolčeky by mali byť v ponuke opäť na jeseň.

Prečítajte si tiež

Čo na to ministerstvo?

BBC News dodáva, že vlaňajšia úroda vhodnej odrody bola nedostatočná. Spoločnosť neuspela u domácich dodávateľov a rovnako sa nemôže spoľahnúť ani na dovoz spoza hraníc.

Ruské ministerstvo poľnohospodárstva podľa britského portálu informácie bagatelizovalo a tvrdí, že zásoby sú dostatočné a navyše prichádzajú aj zemiaky z novej úrody.

McDonald's otvoril prvú reštauráciu v Moskve už v roku 1990. V úvode roku 2022 však prišla ruská invázia na Ukrajinu a s ňou spojené západné sankcie. Americká sieť rýchleho občerstvenia sa pridala k desiatkam ďalších zahraničných spoločností a zatvorila všetkých 850 prevádzok, ktoré mala v Rusku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

FOTO: Ruské verzie McDonald's otvorili svoje pobočky
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM