Monika Hanigovská Zo zahraničia

TRAGÉDIE v Egypte neutíchajú: Rodine ostalo zle, chlapček ZOMREL, otec je v kritickom stave

Vytúžená dovolenka sa zmenila na nočnú moru s tragickým koncom.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIE v Egypte neutíchajú: Rodine ostalo zle, chlapček ZOMREL, otec je v kritickom stave
Zdroj: pixabay.com

Egypt sa ešte nespamätal z nedávneho hrôzostrašného útoku žraloka, ktorý usmrtil dve turistky, a krajinu faraónov zasiahla ďalšia veľká tragédia. Tá sa dotkla opäť turistov, konkrétne rodiny z Talianska.

Voda z bazéna?

Spoločnú dovolenku v obľúbenom letovisku Šarm aš-Šajch plánovali mesiace vopred, ale neužili si ju. Rodine počas nej prišlo nevoľno, najhoršie to zvládal len 6-ročný Andrea.

„Zvracali nepretržite… Dieťa bolo veľmi choré. Švagor si najprv myslel, že to bolo vodou z bazéna,“ rozpovedal sa pre denník La Stampa Roberto Manosperti, brat tehotnej ženy, ktorá skončila s podobnými príznakmi v nemocnici.

Liečivá nepomohli

Rodina najprv vyhľadala miestneho lekára, ktorý im predpísal „infúziu s fyziologickým roztokom, potom im dal tri tabletky na liečbu otravy jedlom,“ informuje o tom The Sun a pripomína, že zvracanie neustálo ani v nasledujúce ráno.

Chlapca odviezli do nemocnice vo vážnom stave, pomôcť mu tam už nedokázali. V bezvedomí priviezli i otca rodiny. Muž naďalej bojuje o život, no zlyhávajú mu obličky.

Tehotná žena má len miernejšie príznaky otravy. Jej brat odkázal médiám, že je psychicky zničená: „Chce ísť domov a čeliť svojej bolesti v Taliansku,“ upresnil.

Pitva vykonaná bola, musia čakať

V Šarm aš-Šajchu bola vykonaná pitva. „Budú to mesiace, kým sa dozvieme, čo sa skutočne stalo,“ prezradil strýko dieťaťa.

Taliansky konzulát a talianske veľvyslanectvo v Egypte uviedli, že akonáhle sa zdravotný stav rodiny zlepší a nemocnica vydá povolenie, ihneď ich dopravia do vlasti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM