Krimi

Rušňovodič Pavol (†51) sa vo vlaku smrti zachoval ako profík a nie len to: Slová železničiarov, z ktorých zamrazí :(

Tragédia, ktorá nenechala nikoho chladným. Na železničnom priecestí sa zrazil rýchlik s kamiónom a nehodu neprežil rušňovodič Pavol (†51). Vo vlaku sa nachádzalo aj 50 cestujúcich. Prečítajte si dojímavé slová železničnej spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Rušňovodič Pavol (†51) sa vo vlaku smrti zachoval ako profík a nie len to: Slová železničiarov, z ktorých zamrazí :(
Zdroj: TASR

Na úseku Strážske – Michalovce sa v utorok 3. novembra večer o 20:05 zrazil rýchlik R 442 Bohemia smerujúci z Humenného do Prahy s nákladným autom. Pri zrážke bol vážne zranený rušňovodič, ktorý po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Cestujúci vo vlaku sa nezranili. Bližšie informácie o nehode, prečo zostal kamión stáť na priecestí, sa dočítate tu.

„Vinníkom nehody nebol rušňovodič ani personál Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). K tragickým následkom prispela veľmi nízka viditeľnosť – hmla a tma. Rušňovodič v danej situácii zachoval duchaprítomnosť, aby zabrzdil súpravu, v ktorej sa nachádzalo približne 50 cestujúcich. Vzdialenosť od prekážky na priecestí však bola kriticky malá,“ uviedla riaditeľka Odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

Pavol patril podľa jej slov k špičkovým zamestnancom, na železnici pracoval 32 rokov, z toho 28 rokov ako rušňovodič. „Za ten čas bezpečne doviedol do cieľa tisícky vlakov a státisíce ľudí za prácou či rodinami. Službu, v rámci ktorej mal odviezť rýchlik Bohemia na úseku od Humenného do Košíc, dostal ako doplnkovú. Vystriedal kolegu, ktorý nastúpil na dovolenku. ZSSK vyjadruje úprimnú ľútosť a sústrasť manželke a dvom synom,“ dodala J. Morháčová.

Od vzniku samostatnej ZSSK v roku 2005 je to druhá nehoda, ktorá sa skončila stratou života rušňovodiča. Obe sa stali na železničnom priecestí.

Foto: vykoľajená lokomotíva po nehode

Súvisiace články:

Polícia o tragickej nehode, pri ktorej zahynul rušňovodič (†51): Prečo zostal kamión stáť na priecestí?!

Zrážka na železničnom priecestí má tu najsmutnejšiu dohru: Rušňovodič zraneniam podľahol

Na priecestí medzi Humenným a Michalovcami došlo k vážnej nehode: Zrážka rýchlika s kamiónom! FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM