Regióny

Ružinov má novú digitálnu úradnú tabuľu. Informácie sú obyvateľom prístupné non-stop

Digitálna úradná tabuľa je pre Ružinov praktické softwarové riešenie umožňujúce vyhnúť sa neaktuálnosti a nedostatočnej informovanosti občanov.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov má novú digitálnu úradnú tabuľu. Informácie sú obyvateľom prístupné non-stop
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Mestská časť Bratislava-Ružinov spustila pre Ružinovčanov digitálnu dotykovú úradnú tabuľu. Tabuľa bola osadená vľavo od vchodu do budovy miestneho úradu, aby boli pre obyvateľov Ružinova úradné informácie aj v tomto priestore prístupné 24 hodín denne.

Zdroj informácií

Digitálna úradná tabuľa je pre Ružinov praktické softwarové riešenie umožňujúce vyhnúť sa neaktuálnosti a nedostatočnej informovanosti občanov. Vďaka digitálnej úradnej tabuli sú informácie k dispozícii nepretržite a automaticky bez obavy znehodnotenia respektíve zásahu neoprávnenej osoby.

„Elektronická úradná tabuľa funguje na dotykovom displeji pri vchodových dverí. Ružinovčania na nej môžu nájsť dokumenty podľa kľúčových slov a kategórií, je nepretržite prístupná a čitateľná aj v nočných hodinách, je zabezpečená proti neoprávnenej manipulácí s dokumentami a šetrí náklady na tlač ako aj čas spojený s povinným zverejňovaním informácií,“ vysvetlil Dušan Pekár, starosta Ružinova.

Menu digitálnej úradnej tabule je zostavené z najčastejšie dotazovaných oblastí, ktoré sú na úrade vybavované. Dotykovú tabuľu oživili fotografie Ružinova a Ružinovčanov z kultúrnych podujatí mestskej časti.

Kompletné náklady na montáž, osadenie a spustenie digitálnej úradnej tabule (vrátane všetkých vedľajších nákladov a nákladov na servisnú podporu po dobu 24 mesiacov) sú vo výške 15 344 eur (vrátane DPH).

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM