Jakub Forgács Krimi

Ružový Partizán opäť púta pozornosť: Kamery zachytili čosi nevídané, polícia zasahovala okamžite

Ruch okolo sochy Partizána pri malej železničnej stanici v Banskej Bystrici, ktorého nedávno ktosi natrel na ružovo, neutícha. Kamery, ktoré ho monitorujú, zachytili niečo, čo okamžite postavilo na nohy mestskú políciu.

Ilustračný obrázok k článku Ružový Partizán opäť púta pozornosť: Kamery zachytili čosi nevídané, polícia zasahovala okamžite
Zdroj: Dnes24.sk

V závere týždňa ružovému Partizánovi najnovšie traja mladíci omotali okolo krku červený šál. Nerátali však s rýchlym príchodom banskobystrickej Mestskej polície (MsP). Ako médiá informovala hovorkyňa MsP Marianna Belancová, socha je monitorovaná ich kamerovým systémom a hliadky vykonávajú vo zvýšenej miere kontroly tejto lokality počas výkonu služby.

So šálom okolo krku

„Vďaka tomu bola v utorok okolo 15:00 zaznamenaná ďalšia udalosť súvisiaca s vandalstvom a zneucťovaním symbolu SNP, o ktorú sa pričinili traja mladíci z Banskej Bystrice. Išlo o trojicu mužov (20, 20, 23), všetci traja zo Sásovej, pričom jeden z nich vyliezol na Partizána a omotal mu okolo krku červený šál,“ uviedla Belancová.

Dodala, že po okamžitom príchode mestských policajtov na ich výzvu samotný aktér šál zo sochy odstránil. Ako Belancová konštatovala, pri tejto „horolezeckej akcii“ nikto neutrpel zranenie a nevznikla žiadna škoda. Všetky tri osoby boli z miesta vykázané a za prítomnosti MsP ho aj opustili.

Po páchateľovi stále pátrajú

Socha Partizána je dielom akademického sochára Karola Dúbravského, vytvoril ju k 20. výročiu SNP. V polovici januára ju ktosi natrel ružovou fasádnou farbou, ktorá sa v tomto období nedá tak jednoducho odstrániť. Magistrát s obnovou počíta na jar.

Ako v sobotu potvrdil viceprimátor Martin Turčan, stále platí jeho výzva, že kto pomôže nájsť páchateľa, ktorý ju poškodil a premaľoval na ružovo, dostane od neho odmenu.

„Stále to platí. Vyzývam občanov s prísľubom odmeny, aby ma oslovili za účelom objasnenia pôvodcu tohto dehonestujúceho činu. Odovzdám finančnú čiastku tomu občanovi, ktorý mi poskytne relevantnú informáciu, vedúcu k usvedčeniu páchateľa alebo páchateľov tejto výtržnosti,“ zdôraznil Turčan. Doposiaľ na jeho výzvu nikto nereagoval, len občania, ktorí mu vyjadrili sympatie za to, že sa aj takto snaží pomôcť polícii.

Čítajte tiež:

Zväz protifašistických bojovníkov je z ružovej sochy pobúrený: Slová, ktoré hovoria za všetko!

Foto: Mestská polícia

Záznam z kamier monitorujúcich ružového Partizána dal do pozoru políciu
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM