TOS Lifestyle

S kultovou značkou KABELIEK to nevyzerá vôbec dobre: Hrozí jej definitívny zánik!

Spoločnosť vyrábajúca kultové dámske kabelky visí nad priepasťou. Ohlásila bankrot!

Ilustračný obrázok k článku S kultovou značkou KABELIEK to nevyzerá vôbec dobre: Hrozí jej definitívny zánik!
Zdroj: Instagram.com/BREE Official

V roku 1970 založil nemec Wolf Peter Bree spoločnosť, ktorá sa stala celosvetovo známa. Získala množstvo prestížnych ocenení za dizajn a kultové kožené kabelky či tašky značky Bree pozná takmer každá žena.

V roku 2001 prevzali vedenie spoločnosti synovia jej zakladateľa. Philipp Bree predal svoj podiel v roku 2012 súkromným investorom a začiatkom roku 2018 sa stiahol aj jeho brat Axel Bree, ako posledný zástupca zakladateľskej rodiny.

Už druhý bankrot

Píše sa rok 2024 a ako informuje denník Bild, firma z Hamburgu je v mimoriadne ťažkej ekonomickej situácii. Ohlásila bankrot, už druhýkrát od roku 2019. 40 zamestnancov sa obáva o svoje pracovné miesta.

Posledné dostupné údaje ohľadom ekonomických výsledkov spoločnosti sú z rokov 2021 a 2020, pričom v oboch týchto rokoch zaznamenala stratu zhruba 5 miliónov eur.

Kormidlo prevzal správca konkurznej podstaty a jediným riešením, ako by bolo možné kultovú značku ešte zachrániť, je nájdenie nového investora.

Scholz a 40-ročná aktovka

Mimochodom, táto značka nie je cudzia ani mužom. Bree aktovku nosí napríklad aj samotný nemecký kancelár Olaf Scholz a to už 40 rokov.

Ako informuje Bild, model tašky kancelára Scholza sa nazýva Times 16 a v čase kúpy stála 890 nemeckých mariek. Zdá sa byť nezničiteľná a múzeá sa vraj už teraz hádajú o tom, kto bude môcť túto tašku vystaviť.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM