han Zo Slovenska

Sabakov ODKAZ Ficovi: Nech sa príde pozrieť ako pacienti dávajú blízkym posledné ZBOHOM!

Pandémia má na svedomí už 14 900 obetí. Taký je aktuálny počet úmrtí na COVID-19 na Slovensku. Žiaľ, tento údaj každým dňom narastá a odborníci vyzývajú ľudí, aby sa očkovali.

Ilustračný obrázok k článku Sabakov ODKAZ Ficovi: Nech sa príde pozrieť ako pacienti dávajú blízkym posledné ZBOHOM!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Mnohí lekári sa tiež obracajú na ľudí s prosbou, aby sa pred koronavírusom lepšie chránili prostredníctvom vakcín. K takým doktorom patrí aj infektológ Peter Sabaka z bratislavských Kramárov, ktorý na svojom facebookovom účte zareagoval na nedávny výrok Roberta Fica, lídra opozičnej strany Smer-SD.

„Môže tu byť na nejakých 15 percent záujem tým ľuďom pomôcť očkovaním, ale ten zostatok je čisto len a len otázka zvyšovania príjmov a ziskov farmaceutických firiem,“ uviedol Sabaka výrok bývalého premiéra.

No, a práve na tieto nedávne slová Roberta Fica zareagoval lekár, ktorý sa čoraz viac zapája do spoločenského diania, aby poukázal na dopad covidu. „Nikdy som nemal žiadnu inú motiváciu a pri propagovaní očkovania ako sa snažiť zabrániť zbytočnému utrpeniu, zbytočnej smrti a odvrátiť kolaps nemocníc,“ píše Sabaka.

Prijme výzvu?

Uznávaný odborník sa odhodlal nielen k príspevku na sociálnej sieti, ale aj k tomu, aby autorovi výroku poslal „ponuku“. „Nech sa autor toho výroku príde pozrieť na našu JIS. Máme tam už len neočkovaných. Nech sa príde pozrieť ako doposiaľ zdraví ľudia v strednom veku lapajú po dychu, ako sa po každom slove musia zhlboka nadýchnuť,“ dodáva Peter Sabaka.

„A nech si vypočuje ako telefonujú domov svojím deťom, manželom a manželkám pred tým, ako ich musíme napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Pretože pre viac ako polovicu je to ich posledné zbohom,“ zakončil svoj status lekár.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM