han Šport Ostatné športy

Sagan môže na spoločný šampionát zabudnúť: Prečo mu ho lekári ZAKÁZALI?

Spoločné majstrovstvá Česka a Slovenska v cestnej cyklistike budú zrejme napokon bez Petra Sagana. Proti sú v jeho nemeckom tíme Bora-Hansgrohe.

Ilustračný obrázok k článku Sagan môže na spoločný šampionát zabudnúť: Prečo mu ho lekári ZAKÁZALI?
Zdroj: Instagram.com/petosagan

Po vynútenej prestávke kvôli koronavírusu sa kalendár podujatí v profesionálnej cyklistike poriadne zahustil. Vie o tom svoje aj Peter Sagan, ktorý má na programe Tour de France a Giro d´Italia. Na spoločnom šampionáte Česka a Slovenska, ktorý sa uskutoční v Mladej Boleslavi (od štvrtku do nedele, pozn. red.), napokon s veľkou pravdepodobnosťou nebude štartovať.

Mal podmienku, ale…

Rodák zo Žiliny mal do českého mesta prísť s takou podmienkou, že sa všetci pretekári podrobia testom na koronavírus. Podľa utorkového vydania denníka Šport mu však lekári z jeho tímu Bora-Hansgrohe neodporučili na šampionáte štartovať. Pod to sa podpísal aj fakt, že týždeň po pretekoch sa začne Tour de France. Na šampionát v Mladej Boleslavi sa prihlásil aj jeho brat Juraj, z popredných českých mien potvrdili prihlášky Roman Kreuziger, Zdeněk Štybar, Petr Vakoč či Jan Hirt. Informoval o tom Český zväz cyklistiky.

Bude to masovka

Na šampionáte budú bojovať o tituly juniorky, ženy a muži. Vo štvrtok 20. augusta sú na programe časovky, o dva dni neskôr sú na rade preteky s hromadným štartom. Celkovo sa zaregistrovalo 343 účastníkov, 107 zo Slovenska a 236 z Česka.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM