han Šport Ostatné športy

Sagan sa po siedmich týždňoch v karanténe dočkal: Wau, konečne sa do TOHO opriem!

Slovenský cyklista Peter Sagan sa pochválil na sociálnych sieťach, že si môže po takmer dvoch mesiacoch zajazdiť na normálnom bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Sagan sa po siedmich týždňoch v karanténe dočkal: Wau, konečne sa do TOHO opriem!
7
Galéria
Zdroj: instagram

Na tento deň čakal dlhých sedem týždňov. Trojnásobný majster sveta bol „uväznený“ v domácej karanténe v Monaku a počas tohto obdobia mohol šliapať akurát tak do pedálov stacionárneho bicykla.

Už ho mal plné zuby

Žilinský rodák sa udržiaval v tréningu doma a na to, že nasadne na normálny bicykel a prevetrá sa po Monaku, mohol počas prísnych opatrení v boji proti koronavírusu zabudnúť. Niet divu, že mal po krk už trenažéra. "Nenávidím ho. Lenže v týchto časoch ho musím využívať neustále,“ nechal sa počuť Sagan pred pár dňami.

Venoval sa synovi

Okrem trénovania mal rekordér v počte získaných zelených dresoch na Tour de jeho monackej rezidencie. „Trávime spolu čas každý deň, za čo som šťastný,“ priznal 30-ročný cyklista, ktorý tak v krutých časoch našiel pozitívne myšlienky. Teraz sa však situácia zmenila. Monako, podobne ako ostatné krajiny, zmiernilo opatrenia a Sagan mohol dupnúť do pravých cyklistických pedálov.

Po uliciach Monaka

„Dnes je to prvýkrát, čo môžem ísť na bicykli po vonku. Po siedmich týždňoch sa konečne opriem do pedálov! hovorí Peter Sagan vo videu, ktoré zavesil na sociálne siete. "Síce môžem jazdiť len v Monaku, ale aj tak wau. A, vidíme sa čoskoro!“ dodal Tourminátor.

Upravený program

Nebyť pandémie COVID-19, Sagan by sa o pár dní predstavil na prestížnom podujatí Giro d´Italia. Po nich by sa zúčastnil aj Tour de France, no slávne preteky napokon odložili na september tohto roka. „Padla“ aj olympiáda v Tokiu, takže slovenský jazdec nemeckej stajne Bora-hansgrohe si musel v kalendári vyškrtať, či presunúť mnohé dátumy. "Urobím si program a rozhodnem o svojich prioritách až po tom, ako bude známe presné dátumy pretekov. Jedným z mojich cieľov by určite mohla byť klasika Miláno-San Remo, ktorú som ešte nevyhral,“ skonštatoval Sagan.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM