han Šport Tenis

Bývalý tenista prežil chvíle ako z hororu: Počas letu na Maledivy začalo padať lietadlo!

Patril k top tenistom a zarobil si poriadny balík. Aj tak však ruskému hráčovi Michailovi Južnému išlo počas jedného letu na dovolenku o život.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý tenista prežil chvíle ako z hororu: Počas letu na Maledivy začalo padať lietadlo!
4
Galéria
Zdroj: TASR

Rodák z Moskvy má 37 rokov a po úspešnej kariére sa stal trénerom. Aktuálne koučuje Kanaďana ruského pôvodu Denisa Šapovalova. Ruskému portálu www.sport-express.ru poskytol rozsiahly rozhovor, v ktorom prebral viaceré témy.

Zarobil majland

Južnyj mal ako profesionál mnohé úspechy na okruhu ATP a najvyššie v rebríčku bol na ôsmom mieste. Dvakrát sa prepracoval do semifinále grandslamu US Open a celkovo vyhral desať turnajov. Na svoje konto si pripísal viac ako 14 miliónov dolárov. Zaujímavosťou je, že má ako „profík“ 499 víťazstiev… „Bolo obdobie, kedy som chcel dosiahnuť tu jednu výhru, ale napokon som si uvedomil, že aj keby som mal na konte 500-triumfov, nič sa na svete nezmení. Je to len číslo, ktoré vymysleli novinári,“ povedal Michail.

Karanténuje v Amerike

Južnyj prezradil aj to, kde trávi tieto dni, kedy celý svet otupila pandémia COVID-19. „Som v Amerike, ale nie je to tu také prísne ako v Moskve. Našťastie máme možnosť s Denisom trénovať, preto sa necítim nepohodlne,“ priznal 37-ročný Rus, ktorý sa už nevie dočkať na turnaje. „Samozrejme, že akýkoľvek šport bez fanúšikov nie je tým najlepším riešením, ale je lepšie hrať, než nehrať. Aj tak sa skôr či neskôr vrátime do normálu. Netreba byť pesimistickí,“ zamyslel sa.

Nalietal sa až-až

Ako profesionálny hráč ATP bol často „vo vzduchu“. Má za sebou takmer tisíc letov a jedna otázka smerovala aj k tomu, či mu niekedy išlo „o krk“. „V lietadlách sa cítim skvele a rád si v nich pospím. Bola však jedna situácia… Presnejšie v roku 2004 sme odleteli so svojou budúcou manželkou na Maledivy. Odrazu však lietadlo začalo padať, a keďže som nebol pripútaný, prvý raz v živote som si vyskúšal stav beztiaže. Moja partnerka si udrela hlavu a letuška, ktorá práve niesla jedlo, bola celá od krvi. Všetko sa to vtedy zomlelo rýchlo, ale doleteli sme našťastie v poriadku. Pamätám si stále na slová kapitána, ktoré boli: Pánove cesty sú nevyspytateľné…“ opísal Južnyj hororový zážitok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM