han Šport Ostatné športy

Sagana a spol. zasiahla silná búrka: TAKTO ich dokaličili gigantické krúpy! FOTO a VIDEO

Nestačilo, že sa pasovali s náročnou etapou, ešte im pridalo aj počasie. Cyklisti si počas pretekov Critérium du Dauphiné vytrpeli búrku s veľkými krúpami.

Ilustračný obrázok k článku Sagana a spol. zasiahla silná búrka: TAKTO ich dokaličili gigantické krúpy! FOTO a VIDEO
5
Galéria

Vo Francúzsku sa už všetko pripravuje na tradičné preteky Tour de France, no ešte predtým je na programe náročné podujatie s názvom Critérium du Dauphiné. Aj to sa jazdí po francúzskych cestách a má päť etáp. Sú však skutočnou previerkou, pretože cyklisti absolvujú dve kopcovité a tri vrchárske etapy.

Také niečo nečakali

Na podujatí nechýba ani Peter Sagan, ktorý sa však nenaháňa za výsledkami, ale ladí formu na Tour de France (29. august – 20. september, pozn .red.). Ani on sa však nevyhol búrke, ktorá udrela v závere 135 kilometrovej etapy z Vienne do Col de Porte. Všetkých prítomných zasypali obrovské krúpy, pred ktorými sa niektorí cyklisti aj schovávali.

Odniesli si to ich chrbty

Snáď najhoršie dopadol jazdec Tim Declercq zo stajne Deceuninck-QuickStep, ktorému krúpy o rozmeroch golfových loptičiek doriadili chrbát. Fotky z prietrže mračien vyhodil na svojom Instagrame a pôsobí to naozaj hrozivo. Pridal sa aj Maxime Chevalier, ktorý mal tiež „zmasakrovaný“ chrbát.

Schovávali sa, kde sa dalo

Pred krúpami sa niektorí cyklisti doslova skryli. Tim Martin zobral fanúšikovi nafukovačku a kryl si ňou chrbát. Iní sa zase pred náročným stúpaním do cieľa ukryli v prístrešku a neriešili stratu v konečnom zúčtovaní pretekov.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM