han Šport Ostatné športy

Saganovi nevyšla ďalšia etapa na Tour: DOKÁŽE vyzliecť Íra Bennetta zo zeleného dresu?

Spackaná rýchlostná prémia, ktorá ho stála ďalšie body! Slovenský cyklista Peter Sagan je tak aj po 6. etape Tour de France bez zeleného dresu.

Ilustračný obrázok k článku Saganovi nevyšla ďalšia etapa na Tour: DOKÁŽE vyzliecť Íra Bennetta zo zeleného dresu?
Zdroj: TASR/AP

Kým celý cyklistický svet sleduje vyrovnaný boj o žlté tričko určené pre najlepšieho jazdca Tor de France, slovenský fanúšik má „v merku“ Sagana.

Nepotešil seba ani fanúšikov

Keďže na prestížnom podujatí bola na rade ďalšia náročná etapa, príliš sa nečakalo, že do boja o prvenstvo zasiahne žilinský rodák. Tak sa aj stalo a člen nemeckého tímu Bora-hansgrohe napokon skončil hlboko v poli porazených. Za víťazným Kazachom Alexejom Lucenkom zaostal takmer 27 minút a obsadil celkovú 111. priečku.

Šanca na zosadenie nevyšla

Tourminátor mal pred etapou jasný plán, znovu sa vrátiť do zeleného dresu pre lídra bodovacej súťaže. Ten mu totiž uchmatol írsky pretekár Sam Bennett zo stajne Deceuninck-Quickstep. Mal na to ideálnu šancu pri rýchlostnej prémii, ktorá bola jedinou v 6. etape. Nestalo sa tak a Sagan v nej obsadil až trináste miesto, čo mu prinieslo len tri body. Jeho konkurent bitke o zelený dres prešpurtoval na desiatom mieste, za čo mu pripísali šesť bodov.

Stráca tucet bodov

V celkovom poradí bodovacej súťaži mu tak Ír zase trochu odskočil, keď má na čele 129 bodov, kým slovenský jazdec „len“ 117. V piatok je na programe 7. etapa, ktorá je síce kopcovitého charakteru, ale očakáva sa hromadný dojazd do cieľa, čo môže byť výhodou pre Sagana. Lenže, má to aj druhú stranu mince. V prípade zaváhania môže jeho strata na Bennetta eľšte narásť.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM