han Hokej

Šampionát v réžii Slovákov: Ovládli aj rebríček sily a chcú im rozdávať MEDAILY

Úvod na parádu! Po tom, čo majú všetky tímy na MS v Rige za sebou tri zápasy, sa môžeme radovať z hokejistov Slovenska. Po troch víťazstvách sa uvelebili na prvom mieste v skupine. A to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Šampionát v réžii Slovákov: Ovládli aj rebríček sily a chcú im rozdávať MEDAILY
16
Galéria

Zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho majú na konte plný počet bodov, čo sa podarilo už len Nemcom. Samozrejme, že si to všimli aj na oficiálnej stránke Medzinárodnej hokejovej federácie.

„Slovensko sa po monumentálnom víťazstve 3:1 nad Rusmi dostalo na prvé miesto nášho rebríčka,“ uviedli autori Power Rankings, tzv. tabuľky aktuálnej formy či rebríčka sily, ktorý nájdete aj na sociálnej sieti. Ten tvorcovia vydali počas prebiehajúceho šampionátu po tretí raz. Predtým našim borcom patrilo deviate a štvrté miesto.

Rebríček sily

O čo vlastne ide? Jedná sa o glosátorov portálu www.iihf.com, ktorí sa snažia vtipne aj sarkasticky zostavovať poradie mužstiev podľa aktuálnej formy. Každý mančaft má tak pri svojej vlajke napísané niečo zábavné, či prikrášlené dávkou irónie. „Môžeme práve teraz rozdať medaily?“ vyníma sa odkaz pre hráčov s dvojkrížom na hrudi. Určite by nikto zo Slovenska nebol proti…

Na druhom mieste sú Nemci a na treťom Američania. Rusi po prehre s našimi klesli na šiestu priečku. Po výhre Česka nad Bieloruskom sa o niečo vyššie dostali aj naši západní susedia.

Žalostné výkony a výsledky predvádzajú Kanaďania, ktorí ešte nezískali ani bod a v rebríčku sily sú suverénne poslední. A odkaz glosátorov? Ten znie takto: „Môžeme zostať už len vo svojich izbách?“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Nech sa páči, viac článkov z hokejového šampionátu:

In our third 2021 Power Rankings, Slovakia leads the pack after posting its first IIHF World Championship win over...

Posted by International Ice Hockey Federation (IIHF) on Tuesday, May 25, 2021
Slovensko - Rusko na MS v hokeji
16
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM