Aktualizované Správy Politika

SaS oznámila, že oddnes NECHODÍ na koaličné rady: Došla im trpezlivosť s Matovičom

Richard Sulík vysvetľuje, prečo sa liberáli rozhodli dočasne nezúčastňovať na rokovaniach koaličných rád.

Ilustračný obrázok k článku SaS oznámila, že oddnes NECHODÍ na koaličné rady: Došla im trpezlivosť s Matovičom
Zdroj: TASR/Martin Baumann

SaS sa od utorka nebude zúčastňovať na rokovaniach koaličných rád. Strana sa tak rozhodla v záujme upokojenia celospoločenskej situácie. Na zasadnutiach vlády sa predstavitelia strany zúčastňovať budú. TASR o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Matovičove urážky

„Našou prioritou je konštruktívny dialóg a nie počúvanie urážok od Igora Matoviča. Na koaličných radách sme od neho neustále vystavení opakovaným osobným útokom. Koalícia je však o rovnocenných partneroch, ak si to líder OĽANO neuvedomuje, nevidíme žiaden zmysel chodiť na rokovania koaličnej rady,“ skonštatoval predseda SaS Richard Sulík.

Zasadnutí vlády sa predstavitelia strany zúčastňovať budú. Strana tiež deklaruje, že všetci štyria jej ministri budú kedykoľvek a v plnom rozsahu k dispozícii premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO).

OĽANO reaguje

Podľa hnutia OĽANO je Sulíkova naúčasť na utorkovej koaličnej rade dôkazom toho, že na svoje zlyhanie nemá žiadne uveriteľné argumenty.

Hnutie vo svojom stanovisku zdôrazňuje, že spolu s koaličnými partnermi Sme rodina a Za ľudí sa priebežne poctivo zúčastňujú rokovaní na každej koaličnej rade. Podotýka, že koaličná SaS na nich býva veľmi zriedka zastúpená svojim predsedom, a ak, tak len na veľmi krátky čas. Riešenia problémov má komplikovať aj to, že SaS vysiela na každé rokovanie iného zástupcu. A ak aj k dohode podľa OĽANO príde, zvyčajne ju spätne predseda strany SaS zruší, keďže nesúhlasí s rozhodnutím svojich zástupcov. Ako príklad uvádza rokovania o pomoci rodinám.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM