ELA Rôzne

Slovensko čaká vlna INTENZÍVNYCH búrok: Kedy a kde začnú?

Slovensko má pred sebou ďalšiu vlnu búrlivého počasia. Predpovede naznačujú, že búrky pocítime každý deň a k upokojeniu počasia dôjde až v priebehu nadchádzajúceho víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko čaká vlna INTENZÍVNYCH búrok: Kedy a kde začnú?
Zdroj: KR HaZZ v Žiline , TASR

V strednej Európe začne v utorok počasie ovplyvňovať studený front, ktorý sa následne nad našou oblasťou zvlní na niekoľko dní. V priebehu utorka sa začnú búrky vytvárať v alpskej oblasti.

Najprv na Záhorí

Pomerne silné búrky sa opäť očakávajú v Nemecku, v Česku či v Rakúsku. V priebehu druhej polovice dňa sa studený front dostane nad východné Rakúsko a prvé prehánky a búrky sa očakávajú aj u nás, informuje iMeteo.sk.

Aktuálne predpovede naznačujú, že v utorok popoludní sa môžu prvé búrky vytvárať v oblasti Záhoria a Bratislavy. K večeru sa môžu búrky tvoriť už na celom západnom Slovensku a v oblasti Trenčianskeho a Žilinského kraja.

„Najintenzívnejšie by však mali byť búrky na Záhorí a na krajnom západe, kde sa bude rozpadať búrkový systém sformovaný nad Rakúskom,“ dodáva iMeteo.sk.

Očakávajú sa tu tak najvýraznejšie zrážkové úhrny, ktoré môžu priniesť aj viac ako 20 mm.

Bude aj teplo

V noci na stredu sa už studený front posunie smerom ďalej na východ a bude sa vlniť nad Slovenskom. Od stredy nás čaká pomerne teplé počasie s teplotami od +22 do +30 °C, ale už predpoludním sa začnú vytvárať prehánky a búrky.

Búrky hrozia predovšetkým v stredu a vo štvrtok popoludní, pričom ich pocítime na celom Slovensku, no sústredené budú predovšetkým nad stredné a východné Slovensko.

Pripravte sa tak na ďalšou vlnu búrok. Tie však prinesú predovšetkým toľko vytúžené zrážky, ktoré určite potešia poľnohospodárov.

Ilustračné foto

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM