Aktualizované han Šport Hokej

Šatan predstavil svoje nové pravé ruky: Kto sú TÍTO páni a čo budú robiť?

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan uviedol do funkcií nových šéfov. Ide o Ivana Pulkerta a Petra Kruľa.

Ilustračný obrázok k článku Šatan predstavil svoje nové pravé ruky: Kto sú TÍTO páni a čo budú robiť?
3
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Šatan uvažoval o rozšírení výkonnej zložky zväzu už dlhšie. Nový výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ chce pomôcť zväzu najmä v plánovaní a koordinácii. Zároveň chce zefektívniť komunikáciu a rozhodovanie na jednotlivých oddeleniach.

Nahradil Valíčka

Okrem Kruľa má zväz nového človeka aj na poste generálneho sekretára. Na uvoľnenú stoličku po Miroslavovi Valíčkovi, ktorý sa v júni vzdal funkcie, zasadol Ivan Pulkert. „Po odchode Miroslava Valíčka nastalo na zväzu vákuum, ktoré sme museli vyplniť. Na tomto sme usilovne pracovali. Ivan bude mať za úlohu riešiť operatívu na zväze, ktorej je neúrekom a zastrešovať regionálnych manažérov. Bude riešiť aj komunikáciu s klubmi, ktorú by sme radi zlepšili,“ povedal Šatan vo štvrtok na tlačovej konferencii v Bratislave.

Čo robili predtým?

Kruľ má za sebou štúdium diplomacie na univerzite v Banskej Bystrici aj v Kolíne nad Rýnom, neskôr študoval aj verejnú politiku na Harvarde v USA. Pracoval vo finančnom sektore so zameraním predovšetkým na oblasť zdravotníctva a tiež v oblasti strategického poradenstva, kde sa venoval projektom zameraným na stratégiu, financie a transformácie firiem. Pulkert pracoval ako manažér v súkromnom sektore, v oblasti obchodu, priemyslu, logistiky a retailu. Jeho úlohou bol rozvoj a budovanie jednotlivých značiek.

„Ja som prijal ponuku preto, lebo som vyrastal v hokejovej kabíne do juniorských čias. Som rád za túto príležitosť a verím, že sa nám podarí posunúť slovenský hokej,“ povedal Pulkert.

Slová Šatana

Šatan uviedol, že Kruľ by mal prevziať aj niektoré úlohy, ktoré prezident zväzu plnil v časovej tiesni: „Už v minulosti sme sa rozprávali o podobnej funkcii. Niektoré problémy a veľa agendy, ktorá sa nakopila, ukázali, že je potrebné mať človeka so skúsenosťami. Uvidíme, ako sa posunieme na vyššiu úroveň. Ja sa budem viac venovať reprezentatívnej časti, Peter zasa výkonnej.“

Kluby a koronavírus

Prezident zväzu sa v najbližších dňoch vyjadrí aj k financiám, ktoré pôjdu na pomoc klubom v rámci sanovania škôd spôsobených pandémiou koronavírusu. Na zväze už majú návrh ich prerozdelenia. „Intenzívne sme o tom diskutovali na výkonnom výbore, máme internú dohodu, v blízkej dobe zverejníme detaily,“ uviedol Šatan.

Šéf slovenského hokeja bude v najbližších dňoch riešiť aj novú spoločnosť APHK (Asociácia profesionálnych hokejových klubov), ktorá sa bude podieľať na riadení najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Predchádzajúcu spoločnosť Pro-Hokej na základe hlasovania akcionárov na riadnom valnom zhromaždení 21. júla 2020 poslali do likvidácie.

„Zmluva ešte nie je podpísaná, ale v krátkom čase sa stretneme. Čakali sme na to, ako sa kluby dohodnú, vieme, že nie sú kompletní, čo sa týka názorov. Ale v krátkej dobe chceme situáciu vyriešiť. Rovnako aj situáciu s pandémiou koronavírusu a rozhodcov. Je toho dosť. Chceme, aby sa sezóna začala bez čo najmenších problémov, ale vieme, že nás čaká naozaj zaujímavá sezóna vzhľadom na situáciu.“

Postup pri testovaniach

Všetky kluby dostali od SZĽH odporúčanie, aby sa na prítomnosť koronavírusu testovali minimálne raz pred začiatkom prípravy a raz pred začiatkom súťaže. „Vypracovali sme manuál, ktorý sme im dali. Verím, že prípadov bude čo najmenej, ale sme pripravení na operatívne riešenia a kluby musia medzi sebou maximálne spolupracovať. Potrebujeme ich súčinnosť,“ dodal Šatan.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM