Webnoviny - Svet

Sekera ani Marián Hossa nad súperom nerozmýšľajú

WEBNOVINY.SK

Radosť slovenských hokejistov v zápase s Ruskom: zľava Pavol Demitra, Marcel Hossa, Marián Hossa a Andrej Sekera Foto: AP Photo/Matt Slocum VANCOUVER 21. februára (WEBNOVINY) – Slovenskí hokejoví reprezentanti zhodne nechceli po zvládnutom sobotňajšom stretnutí základnej B-skupiny olympijského turnaja vo Vancouveri proti Lotyšsku (6:0) špekulovať o ďalšom súperovi. Ešte stále totiž nie je známe, proti komu nastúpia zverenci trénera Jána Filca v utorňajšom súboji o postup do štvrťfinále na ZOH 2010. Možností je viacero, reálne sú však v podstate len dve – Nemecko alebo Nórsko. Do úvahy prichádza ešte teoreticky aj Lotyšsko, to by však musela Kanada prehrať o päť gólov s Američanmi a Rusi neuspieť proti Česku, pričom najmä prvá z týchto podmienok je prakticky len demagógiou. O všetkom sa definitívne rozhodne po nedeľňajších záverečných stretnutiach základnej fázy: Rusko – Česko, Kanada – USA a Švédsko – Fínsko.

„Vôbec som nerozmýšľal nad tým, proti komu môžeme hrať. Nechcem hovoriť o žiadnych možnostiach či kombináciách. Uvidíme, kto to bude a my sa potom na neho budeme chcieť predovšetkým zodpovedne pripraviť,“ vyhlásil po stretnutí s Lotyšskom obranca Andrej Sekera. Najmladší člen Filcovho výberu je rád, že si môže opäť zahrať hokej na vrcholnej úrovni. Vo svojom klube Buffalo Sabres totiž často vysedáva len na tribúne. „Je náročné takto znovu nabehnúť do zápasového kolotoča, pretože tréningy sú o niečom inom. Postupne si však zvykám a už to bude len lepšie a lepšie,“ povedal rodák z Bojníc, podľa ktorého už bolo proti Lotyšsku vidieť čoraz väčšiu chémiu v mužstve. „Zvykáme si jeden na druhého, od zápasu k zápasu sa zlepšuje súhra aj všetko okolo,“ dodal Andrej Sekera.

Zatiaľ najlepším strelcom Slovenska na ZOH 2010 je útočník Marián Hossa s dvoma presnými zásahmi. Po jednom góle strelil 31-ročný kanonier Chicago Blackhawks Rusom a Lotyšom. „Vedeli sme, že Lotyši hrali ťažký zápas proti Čechom a budú ho mať v nohách. Povedali sme si, že keď budeme mať krátke striedania a budeme hrať tímovo všetky štyri lajny stále dookola, tak ich ukorčuľujeme a góly prídu,“ vrátil sa ešte k sobotňajšiemu duelu rodák zo Starej Ľubovne, ktorý necháva špekulácie ohľadom možných súperov pre barážový zápas na novinárov: „Na to tu predsa máme vás, vy porozmýšľajte, koho môžeme dostať. My sa z toho vyspíme a uvidíme…“

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM