Zo Slovenska

Seniori, netešte sa z 300 eur za očkovanie! V listoch je CHYBA, upozorňuje pošta

Dôchodcovia, ktorí majú nárok na očkovaciu prémiu vo výške 200 eur, dostali ďakovací list, v ktorom sa píše, že majú nárok na vyššiu sumu. Ide ale o chybu tlače!

Ilustračný obrázok k článku Seniori, netešte sa z 300 eur za očkovanie! V listoch je CHYBA, upozorňuje pošta
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Slovenská pošta doručuje a vypláca poukazy vo výške 200 eur pre seniorov, ktorí absolvovali jedno a dve očkovania proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom Jana Lukáčová, vedúca odboru komunikácie a marketingu akciovej spoločnosti Slovenská pošta.

Chyba pri tlači

Spresnila, že pošta upozorňuje adresátov, že pri tlači sprievodných listov k poštovým poukazom došlo k technickej chybe, v dôsledku ktorej je v sprievodnom liste uvedená nesprávna výška odmeny 300 eur.

Poštové poukazy sú však vytlačené s korektnou sumou 200 eur, ktorá bude adresátom vyplatená po predložení občianskeho preukazu na ktorejkoľvek pošte.

Slovenská pošta sa podľa nej za pochybenie ospravedlňuje.

Zdôraznila, že ak adresát zo zdravotných dôvodov nemôže prísť osobne na poštu, poukaz môže vybrať osoba, ktorú adresát splnomocnil na preberanie zásielok do vlastných rúk.

Dodala, že ak adresát takúto splnomocnenú osobu nemá, môže požiadať svoju poštu, aby bol príspevok doručený na jeho adresu poštovým doručovateľom. Po doručení zaobálkovaného poukazu stačí kontaktovať pobočku pošty, ktorá adresátovi zásielky doručuje, a dohodnúť doručenie výplaty poštovým doručovateľom.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM