Správy Zo zahraničia

Sergej Lavrov: Začína ďalšia fáza "špeciálnej operácie", čaká nás ROZHODUJÚCI moment

Šéf ruskej diplomacie sa rozhovoril o tom, aký vývoj čaká od rusko-ukrajinského konfliktu v najbližšom čase.

Ilustračný obrázok k článku Sergej Lavrov: Začína ďalšia fáza "špeciálnej operácie", čaká nás ROZHODUJÚCI moment
Zdroj: TASR/AP

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v utorok uviedol, že sa začína ďalšia etapa „špeciálnej operácie“ na Ukrajine. Podľa neho táto fáza prinesie výrazný vývoj. Šéf ruskej diplomacie to povedal v rozhovore pre indickú spravodajskú televíznu stanicu India Today. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Ofenzíva v Donbase

„Začína sa ďalšia etapa tejto špeciálnej operácie a som si istý, že to bude veľmi dôležitý moment celej tejto špeciálnej operácie,“ uviedol Lavrov. Jej cieľom má byť podľa neho „úplné oslobodenie Doneckej a Luhanskej republiky“.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj už v pondelok večer oznámil, že Moskva začala rozsiahlu ofenzívu na východe Ukrajiny, do ktorej je zapojená veľká časť ruskej armády. Rozsiahlu ofenzívu v Donbase Kyjev predpovedal už celé týždne.

Krížniku Moskva sa vyhol

Lavrovov rozhovor prenášaný naživo indickou spravodajskou televíziou trval takmer hodinu. Agentúra Reuters upozornila na to, že šéf ruskej diplomacie dostal aj otázku týkajúcu sa potopenia ruského raketového krížnika Moskva. Lavrov sa k tejto téme nevyjadril a odkázal na oficiálne stanovisko ruského ministerstva obrany.

Vlajková loď ruskej Čiernomorskej flotily sa potopila vo štvrtok. Moskva oficiálne popiera, že by plavidlo potopili Ukrajinci, a tvrdí, že išlo o dôsledok výbuchu munície a následného požiaru na palube a tiež zlých poveternostných podmienok. Kyjev tvrdí, že vojnové plavidlo zasiahli protilodnými strelami Neptun.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM