Magazín

Seriál Dva a pol chlapa baví aj po rokoch: TOP 20 faktov, ktoré vás prekvapia + KVÍZ

Úspešný seriál Dva a pol chlapa nás zabával dlhých dvanásť rokov. Pozrite si najväčšie zaujímavosti, ktoré by mal poznať každý správny fanúšik.

Ilustračný obrázok k článku Seriál Dva a pol chlapa baví aj po rokoch: TOP 20 faktov, ktoré vás prekvapia + KVÍZ
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Sitkom dva a pol chlapa si získal srdcia divákov po celom svete. Príbehy pôžitkárskeho sukničkára Charlesa Francisa Harpera (Charlie Sheen), jeho rozvedeného brata Alana (Jon Cryer) a synovca Jakea (Angus T. Jones) sa na dlhých dvanásť rokov udomácnili aj na obrazovkách slovenských divákov.

Dokopy 262 epizód prinieslo zábavnú zmes Charlieho sexuálnych úletov a alkoholických excesov vyvážených rodinnými trápeniami Alana a dospievajúceho Jakea. Po rokoch bol Charlie Sheen nahradený Ashtonom Kutcherom, ktorý stvárnil postavu IT mága a miliardára Waldena Schmidta.

Nezabudnuteľné postavy

Neoddeliteľnou súčasťou sitkomu sa stala aj Alanova a Charlieho matka Evelyn (Holland Taylorová). Materskou láskou však na obrazovkách neoplývala. Divákov bavila bláznivým životným štýlom a obrovskou záľubou v peniazoch a telesnom potešení. Pestrú zmes charakterov doplnila tak trochu šialená susedka Rose (Melanie Lynskeyová).

Zaujímavosťou je, že jedna z najobľúbenejších postáv sa pôvodne mala v seriáli objavovať iba sporadicky. Reč je o Charlieho gazdinej Berte (Conchata Ferrellová). Diváci si ju však natoľko obľúbili, že sa jej tvorcovia rozhodli dať oveľa viac priestoru.

Nedávno svet obletela smutná správa.

Conchata Ferrellová, ktorá bola súčasťou seriálu až do poslednej epizódy, zomrela vo veku 77 rokov.

TOP zaujímavosti, ktoré ste (možno) nevedeli:

  1. Zdá sa vám Charlieho dom povedomý? Možné to je. Seriál sa totiž natáčal v upravených kulisách sitkomu Laverne a Shirley zo 70. rokov.
  2. V seriáli je Alan mladším bratom Charlieho. V skutočnosti je však práve Jon Cryer (Alan) od Charlieho Sheena o pol roka starší.
  3. Po rozvode dohola “ošklbaný” Alan platí svojej exmanželke Judith 3 875 dolárov mesačne.
  4. Vedeli ste o tom, že úvodnú znelku nenaspievali samotní herci? V skutočnosti iba otvárajú ústa a známe “men, men, men…” nahrali speváci.
  5. Charlie Sheen a Jon Cryer (Alan) sa pred kamerami stretli aj pred seriálom Dva a pol chlapa. Zahrali si spolu v komédii Horúce strely.
  6. Evelyn Harperovú pôvodne hrala Blythe Dannerová. Pre spor s tvorcami seriálu ju nahradila Holland Taylorová a úvodnú časť tak museli natočiť znova.
  7. Tvorcovia nikdy neodhalili, akej práci sa venuje Alanova exmanželka Judith.
  8. Berta sa začala pravidelne objavovať až od druhej série.
  9. Alan Harper sa živil ako skladateľ reklamných zvučiek. V skutočnosti však Charlie Sheen nevie hrať na klavír.
  10. Jon Cryer (Alan) je takmer úplne plešatý. Pred každým natáčaním si ho tak pravidelne brali “do parády” maskéri a nalepovali mu umelé vlasy.
  11. V čase najväčšej slávy dostával Charlie Sheen za jednu epizódu astronomických 1,8 milióna dolárov a stal sa tak najlepšie zarábajúcim seriálovým hercom. Pre porovnanie, jeho nástupca Ashtonom Kutcher zarobil za jednu epizódu “iba” 750-tisíc dolárov.
  12. Jedinou postavou, ktorú sme mohli vidieť v každej epizóde, bol Alan Harper.
  13. Výhľad na oceán z terasy Charlieho domu bol fikcia. Diváci sa po celý čas pozerali na plátno s fotografiou.
  14. Takmer každá epizóda nesie názov podľa vety, ktorú v danej časti povie niektorý z hercov.
  15. Charlie Sheen žaloval tvorcov seriálu o astronomických 100 miliónov dolárov. Všetko skončilo kompromisom a po dohode si odniesol presne štvrtinu požadovaných peňazí.
  16. Najsledovanejšou epizódou sa stala prvá časť, v ktorej sa objavil Ashton Kutcher. Pozrelo si ju viac ako 28 miliónov divákov.
  17. Každý odev, ktorý si obliekla susedka Rose, má na sebe zakomponovanú ružu.
  18. Jon Cryer (Alan) sa uchádzal aj o rolu Chandlera Binga v seriáli Priatelia. Jeho videokazeta však nedorazila včas a Chandlera napokon hral Matthew Perry.
  19. V seriáli sme mohli vidieť aj Charlieho skutočného otca Martina Sheena. Zahral si otca Rose.
  20. Chladnička v kuchyni bola na rozdiel od iných rekvizít skutočná a počas natáčania bola plná jedla.

Myslíte si, že vás seriál Dva a pol chlapa nemá čím prekvapiť? Otestujte sa v našom kvíze!

Kliknite SEM: Ako dobre poznáte kultový seriál Dva a pol chlapa?

V kvíze sa vám postupne zobrazí 10 otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd.

Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Testujte a bavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Kultový seriál prišiel o Bertu
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM