Rôzne

Sexi fitnesska Ivka (29) radí: Ako po sviatkoch do svojich obľúbených nohavíc, a pritom sa nevzdať ani segedínu?

O pravidlách zdravého stravovania už čo to vieme z rôznych zdrojov. Sú ale jedlá, ktorých vzdať sa, je tak ťažké... Ivka má ale v rukáve pár odskúšaných receptov. Pozrite ako sa dá pripraviť parádny segedín, halušky, pizza, či dokonca obľúbené rezne, a postava pritom neutrpí!

Ilustračný obrázok k článku Sexi fitnesska Ivka (29) radí: Ako po sviatkoch do svojich obľúbených nohavíc, a pritom sa nevzdať ani segedínu?
Foto: Stanislav Spáč

Ak ste milovníci jedla a sladkostí a neviete sa ich vzdať, stačí len, keď pozmeníte niektoré ingrediencie, a tak si pripravíte zdravšie varianty vašich obľúbených jedál, pri ktorých nebudete mať výčitky a zároveň si zamaškrtíte.

Ivka má pre vás pár rád na zmenu vo vašich obľúbených receptoch a výčitky už môžete pustiť z hlavy.

Palacinky zdravo

„Palacinky sú mojou srdcovou záležitosťou a verím, že sú aj vašim obľúbeným dezertom. Existuje mnoho spôsobov ako si ich pripraviť a nezhrešiť,“ prezradila potešujúcu správu.

Chutne a zároveň zdravo si ich, podľa nej, môžete pripraviť, keď zmiešate dve vajíčka a jeden banán a opečiete ich na troške kokosového oleja.„Potriete ich arašidovým maslom a dozdobíte vaším obľúbeným ovocím a hotová maškrta je na svete.“ Fitnessáci, podľa Ivky, obľubujú bielkovinovú variantu, pri ktorej sa použijú len bielka a banán sa nahradí jednou odmerkou proteínu, najlepšie s príchuťou čokolády alebo vanilky. „Na túto verziu
zdravých palaciniek nedám nikdy dopustiť. Dokonca ani môj brat, ktorý nie je vôbec fitnessák mi vždy zopár ukradne z taniera v domnení, že sú to staré dobré klasické palacinky,“ dodáva Ivka.

Halušky a cottage?

Halušky sú jedlom, ktoré má snáď každý rád. Avšak kombinácia zemiakov a bielej múky nie je pre našu líniu práve najlichotivejšia. Tu však stačí, ak nahradíte bielu múku celozrnnou, špaldovou alebo pohánkovou.

„Ja si pripravujem halušky len zo špaldovej múky a vody. Bryndzu, keďže obsahuje veľa tukov, nahrádzam cottage cheesom a smotanu bielym gréckym jogurtom.“

Čo tak pripraviť si pizzu doma, zdravo a rýchlo?

Ako vraví Ivka, je to jednoduché. Na cesto potrebujete len tri ingrediencie, a to konzervu tuniaka vo vlastnej šťave, 2 bielka a korenie. Tuniaka zbavíte šťavy a poriadne ho zmiešate s bielkami, ochutíte korením. Cesto rozotriete na plech vystlaný papierom na pečenie a pečiete 10 minút pri 190 stupňoch. „Po upečení na cesto poukladajte Vaše obľúbene suroviny a dajte zapiecť na 5 minút,“a hotovo.

Nedeľný obed

A máme tu nedeľu, kedy sa z každej domácnosti ozýva klepanie a búchanie, čo naznačuje, že na nedeľný obed budú opäť raz vyprážané rezne. Existuje vôbec možnosť ako si ich pripraviť v zdravšej verzii?

Budete potrebovať vaječné bielka, strúhaný kokos, sezam, sušený cesnak. Kuracie rezne namočte vo vaječných bielkach a obaľte v kokose, ktorý si zmiešate so sezamom a sušeným cesnakom. Ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 20 minút. „Ak Vám táto varianta nevyhovuje, kuracie rezne môžete potrieť bielym jogurtom, ktorý ste si zmiešali so strúhaným parmezánom a korením a následne ich obalíte v celozrnnej strúhanke a opäť upečiete v rúre.“

Segedín aj špagety

„Existuje aj zdravá alternatíva segedínského guľáša, kedy bravčové mäso nahradíte morčacími alebo kuracími prsiami a namiesto smotany na varenie použijete biely jogurt,“ hovorí Ivka. Samozrejme by ste nemali zabudnúť na zdravšiu verziu knedlíku, ktorý si môžete pripraviť z celozrnnej múky.

„V tej najprísnejšie fáze prípravy na súťaže, kedy som neprijímala takmer žiadne sacharidy, som sa naučila všetky prílohy nahrádzať cuketou, ako alternatívu cestovín.“

Ako vraví Ivka potrebujete len cuketu a škrabku na zeleninu, pomocou ktorej si z cukety nastrúhate špagety. Tie krátko na sucho opečiete na panvici a podávate s vaším obľúbeným mäsom alebo omáčkou. „Napríklad fit omáčku bolognese si pripravíte z hovädzieho mletého mäsa alebo z tuniaka vo vlastnej šťave, zahustíte domácim paradajkovým pretlakom a dochutíte podľa vašich predstáv.“

Sladká bodka na záver

Recept na proteínové kokosové guličky

Suroviny:

90 g proteínového prášku (najlepšie čokoládového), 120 g ovsených vločiek, 30 g na jemno

nasekaných lieskových orechov, trocha škorice, 2 ČL kakaa, troška mlieka, 60g arašidového

masla, strúhaný kokos.

Postup:

Všetky ingrediencie dáme do misky a dôkladne premiešame. Rukami vytvoríme kokosové

guličky, ktoré obalíme v kokose.

Môže vás zaujímať:

Kaliňák si urobil osobnú hitparádu najlepších názvov našich dedín: Rebríček, na ktorý len tak nezabudnete :)

Slováci ukázali veľké srdce: Vyzbierali sme sumu, aká tu ešte nebola!

Hudobný útok na vaše bránice: Držte si klobúky, pecka z východu je! VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM