TOS Zo zahraničia

Šialená KURIOZITA DŇA: Chirurg počas operácie udieral pacientku PÄSŤOU do tváre!

Úrady vyšetrujú nemocnicu kvôli incidentu zachytenému na videu. Chirurg počas operácie najmenej trikrát udrel pacientku päsťou do tváre!

Ilustračný obrázok k článku Šialená KURIOZITA DŇA: Chirurg počas operácie udieral pacientku PÄSŤOU do tváre!
Zdroj: Unsplash.com

Počas uplynulých dní sa Čínou začalo šíriť poburujúce video. Podľa záberov sa zdá, že chirurg na očnej klinike počas operácie udrel pacientku najmenej trikrát päsťou do hlavy.

Aj keď sa video začalo šíriť až teraz, zábery pochádzajú ešte z roku 2019. Materská spoločnosť Aier China, ktorá prevádzkuje sieť očných kliník, podľa BBC chirurga vo štvrtok suspendovala a odvolala aj generálneho riaditeľa tohto zariadenia.

Ako to vysvetľujú?

Spoločnosť na margo incidentu uviedla, že k nemu došlo počas operácie v Kuej-kang, teda v meste na juhozápade Číny. Pacientkou bola 82-ročná žena.

„Počas operácie v dôsledku lokálnej anestézie mala pacientka intoleranciu,“ uviedla spoločnosť s tým, že niekoľkokrát pohybovala hlavou a očami.

Podľa Aier China ovládala iba miestny dialekt a nezdalo sa, že by reagovala na varovania lekára v mandarínčine. „Chirurg v núdzovej situácii ošetril pacienta hrubým spôsobom“ snaží sa vysvetliť sieť očných kliník.

Modriny na čele

Podľa pacientkinho syna, ktorý sa vyjadril pre miestne médiá, vedenie nemocnice sa po operácii ospravedlnilo a zaplatilo 500 yuanov (cca 63 eur podľa aktuálneho kurzu) ako kompenzáciu.

Miestne úrady tvrdia, že pacientka utrpela modriny na čele.

Hoci sa incident odohral ešte v decembri 2019, do pozornosti sa dostal až teraz a to po tom, čo prominentný čínsky lekár Ai Fen zdieľal zábery z tejto bizarnej operácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM