Jakub Forgács Politika

Silné POSOLSTVO Čaputovej: Potrebujeme vytvárať vzťahy založené na ĽUDSKOSTI a EMPATII

Prezidentka SR Zuzana Čaputová poznamenala, že na Slovensku sme za vyše 30 rokov urobili nemálo pre to, aby hodnoty Všeobecnej deklarácie ľudských práv pocítili ľudia vo svojom každodennom živote.

Ilustračný obrázok k článku Silné POSOLSTVO Čaputovej: Potrebujeme vytvárať vzťahy založené na ĽUDSKOSTI a EMPATII
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Viac ako inokedy potrebujeme vytvárať vzťahy založené na ľudskosti a empatii. Slobodu žiť svoj život v rovnoprávnosti, dôstojnosti a bezpečí nezažíva na Slovensku každý. Zodpovednosť je na štátnych a verejných inštitúciách, ktoré môžu meniť zákony a tvoriť verejné politiky. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová pri príležitosti 75. výročia prijatia Všeobecnej deklarácie ľudských práv.

„Viac ako inokedy potrebujeme vytvárať vzťahy založené na ľudskosti a empatii. A pracovať na tom, aby odlišnosti založené na zdravotnom znevýhodnení, sexuálnej orientácii, etnickej či rodovej identite neboli dôvodmi na vylučovanie. Aby sa naša ľahostajnosť nikdy nepriatelila s násilím, šikanou, ani s existenčným strádaním ľudí a rodín v našom okolí,“ uviedla hlava štátu.

Poznamenala, že na Slovensku sme za vyše 30 rokov urobili nemálo pre to, aby hodnoty deklarácie pocítili ľudia vo svojom každodennom živote.

archívne foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM