Zo zahraničia

Situácia je opäť KRITICKÁ: Grécko bojuje s ďalšími lesnými požiarmi, FOTO

Grécki hasiči naďalej bojujú s lesnými požiarmi, ktoré si dosiaľ vyžiadali dve ľudské obete a vynútili si rozsiahle evakuácie.

Ilustračný obrázok k článku Situácia je opäť KRITICKÁ: Grécko bojuje s ďalšími lesnými požiarmi, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Požiare vyčíňajú na severovýchode Grécka, na ostrovoch Eubója a Kythnos a v stredogréckej oblasti Boiótia (Viotia) severne od Atén. Hasenie komplikujú silný vietor a teploty dosahujúce až 41 stupňov Celzia.

Hovorkyňa hasičského zboru pre AFP uviedla, že evidujú deväť aktívnych frontov s tým, že ide o podobnú situáciu ako v júli.

Už štvrtý deň vyčíňa rozsiahly lesný požiar neďaleko prístavného mesta Alexandrupoli, kde úrady v pondelok neskoro večer nariadili evakuáciu nemocnice. Pobrežná stráž uviedla, že evakuovali 65 pacientov.

Objavili telo muža

Na ostrove Eubója úrady v pondelok večer evakuovali priemyselné mesto Nea Artaki, kde požiar poškodil farmy s chovom hydiny a ošípaných.

Plamene ohrozovali aj národný park Dadia, kde našli telo muža, zrejme migranta. V oblasti Boiótia zase prišiel o život pastier.

Veľmi horúce a suché podmienky zvyšujúce riziko vzniku požiarov budú podľa meteorológov v Grécku pretrvávať až do piatka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Grécko sužujú lesné požiare aj v auguste
12
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM