Cestovanie

ODKAZ dovolenkárom: Situácia s požiarmi v Grécku sa ZLEPŠILA, ale na toto si dajte POZOR!

Situácia s požiarmi v Grécku sa od nedele javí oproti minulému týždňu stabilizovaná. Väčšinu požiarov sa podarilo uhasiť a najväčšie ohniská majú hasiči pod kontrolou.

Ilustračný obrázok k článku ODKAZ dovolenkárom: Situácia s požiarmi v Grécku sa ZLEPŠILA, ale na toto si dajte POZOR!
15
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Nie je však vylúčené, že v súvislosti s poveternostnými podmienkami budú vznikať nové zdroje požiarov. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informuje na webe.

Tomuto sa vyhnite

Rezort preto naďalej odporúča vyhýbať sa pobytom v nebezpečných oblastiach. Varuje, že požiare môžu mať za následok výpadky elektrickej energie, vody, zlú kvalitu ovzdušia, ale aj uzávery ciest.

„V prípade vzniku nebezpečenstva koordinujú evakuáciu turistov z postihnutých oblastí orgány civilnej ochrany Grécka,“ dodal rezort.

Riaďte sa pokynmi!

V prípade, ak sa slovenskí občania budú nachádzať v zasiahnutých oblastiach, MZVEZ odporúča striktne sa riadiť pokynmi miestnych úradov, bezpečnostných a záchranných zložiek. „Občanom, ktorí sa ocitnú na postihnutých územiach v rámci organizovanej turistiky (zájazdy prostredníctvom cestovných kancelárií), odporúčame kontaktovať delegátov cestovných kancelárií alebo priamo cestovné kancelárie,“ podotklo ministerstvo.

Zároveň radí, aby sa Slováci pred cestou do zahraničia registrovali na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka. V prípade núdze zároveň môžu kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Aténach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Požiare na gréckych ostrovoch
15
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM