ELA Rôzne

Školáci si užijú VEĽA voľna! PREHĽAD prázdnin a sviatkov v školskom roku 2023/2024

Už čoskoro odštartuje nový školský rok a otvoria sa brány škôl. Školáci a rodičia sa však môžu tešiť na viacero voľných dní, skoro všetky sviatky pripadnú na pracovné dni.

Ilustračný obrázok k článku Školáci si užijú VEĽA voľna! PREHĽAD prázdnin a sviatkov v školskom roku 2023/2024
2
Galéria
Zdroj: TASR

Žiaci základných a stredných škôl, ktorí sa do školských lavíc vrátia v pondelok 4. septembra, si v školskom roku 2023/2024 oddýchnu okrem víkendov aj počas prázdnin.

Školské prázdniny 2023

Kto má doma školákov a už teraz myslí na to, ako si rozvrhnúť dovolenku, musí počítať s tým, že tento školský rok bude výnimočný. Všetky sviatky totiž vychádzajú na pracovné dni v týždni a ani jeden nepripadol na víkendový deň.

Žiaci tak v škole strávia najnižší možný počet dní. Naopak, vianočné prázdniny budú kratšie, keďže vychádzajú na víkend.

Ako prvé školáci absolvujú jesenné prázdniny, tie budú od 30. do 31. októbra (pondelok a utorok), rodičia a žiaci tak budú mať štyri dni voľna.

Už v septembri, teda druhý školský týždeň, nás čaká voľný deň, a to konkrétne v piatok 15. septembra, keď si pripomenieme sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Nasledovať budú Sviatok všetkých svätých 1. november (streda) a Deň boja za slobodu a demokraciu 17. november (piatok).

Termíny školských prázdnin nájdete v galérii.

Školské prázdniny v roku 2023/24
2
Galéria
Zdroj: minedu.sk

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM