JAB Regióny

Školské potreby vymenia za lopaty a fúriky: Gymnazisti zo Spišskej si vysúkajú rukávy

Aj mladým záleží na prostredí, v ktorom žijú. Už minulý rok o tom presvedčili aj študenti oranžového gymnázia. Čo chystajú tentoraz?

Ilustračný obrázok k článku Školské potreby vymenia za lopaty a fúriky: Gymnazisti zo Spišskej si vysúkajú rukávy
16
Galéria

Aj niektorým študentom v našom meste záleží na prostredí, v ktorom žijú a vzdelávajú sa. Preto sa snažia prispieť nápadmi, ako niečo vylepšiť a nebránia sa ani ich realizácii. Výnimkou nie sú ani študenti gymnázia na Školskej, ktorí si aj tento rok vyhrnú rukávy a bežné školské potreby vymenia za lopaty, hrable či fúriky.

Ako povedal pre náš portál riaditeľ oranžového gymnázia Jozef Kačenga, študenti, tak ako aj po iné roky v rámci projektu Deň pre moju školu a ekologicky zameranému sviatku Dňa zeme strávia dopoludnie upratovaním a zveľaďovaním nielen areálu gymnázia, ale aj niektorých častí mesta.

Približne 120 študentov vyrazí do ulíc 9.mája o deviatej hodine. „Žiaci sa budú nachádzať na štyroch miestach. Jedna skupina zostane v areáli školy. Ďalšia pôjde na židovský cintorín. Budú sa taktiež upratovať aj priestory pri železničnej trati a areál kúpaliska,“ priblížil riaditeľ gymnázia s tým, že upratovacia akcia je organizovaná v spolupráci s mestom a Správou telovýchovných zariadení v Spišskej Novej Vsi.

Ako sa zhostili upratovania študenti minulý rok si môžete pozrieť v našej galérií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Gymnazisti zo Školskej pomáhali zveľaďovať svoje okolie
16
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM