Aktualizované Prokop Slováček Šport Tenis

Skvelá Dominika Cibulková! Na svojom premiérovom Turnaji majsteriek je vo finále

Obrovský úspech dosiahla naša tenistka na turnaji MS WTA Tour v Singapure. Cez Rusku Kuznecovovú sa prebojovala do nedeľného finále.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá Dominika Cibulková! Na svojom premiérovom Turnaji majsteriek je vo finále
Zdroj: TASR

Dominika Cibulková si v semifinále poradila s Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 1:6, 7:6 (2), 6:4. V dueli o titul nastúpi v nedeľu o 13.30 SEČ proti Nemke Angelique Kerberovej, nasadená jednotka vyradila obhajkyňu trofeje Poľku Agnieszku Radwaňskú hladko 6:2, 6:1.

Životný úspech

Cibulková bola pred dvomi rokmi vo finále grandslamového Australian Open, triumf na Turnaji majsteriek hneď pri debute medzi osemčlennou elitou by bol jej životný úspech.

Zverenka trénera Mateja Liptáka sa môže stať druhou slovenskou šampiónkou po Janette Husárovej, ktorá v roku 2002 zvíťazila v Los Angeles vo štvorhre po boku Rusky Jeleny Dementievovej. Cibulková sa vďaka úspechu v Singapure dostala už na šieste miesto svetového rebríčka a to je najvyššie v jej kariére.

Zdroj: TASR

Musela som zmeniť hru

„Som ešte plná emócií. Je to prvýkrát, čo som tu a hrám finále. Proti Svetlane to bol skvelý zápas. Pre mňa je toto splnený sen. Hrala som svoju hru. V prvom sete bola veľmi agresívna. Potom som musela zmeniť hru, lebo jediný spôsob ako ju zdolať, bolo hrať môj agresívny tenis. A bola som schopná zmeniť to. Cítim sa skvele, ani to neviem opísať,“ povedala 27-ročná víťazka v bleskovom rozhovore priamo na kurte.

Kuznecovová dominovala v prvom sete. Cibulková sa chytila v druhom a v tajbrejku vyhrala 7:2. Na začiatku tretieho setu sa Slovenka po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Kuznecovová síce otočila na 4:2, no Cibulková potom získala štyri gemy v rade a zaznamenala šieste víťazstvo nad touto súperkou za sebou.

Dvojhra – semifinále: Dominika CIBULKOVÁ (7-SR) – Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) 1:6, 7:6 (2), 6:4

Skvelá Dominika Cibulková! Na svojom premiérovom Turnaji majsteriek je vo finále
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM