han Šport Hokej

Šľachetné gesto rodičov zosnulého hokejistu: TAKÝTO úmysel majú s vyzbieranými miliónmi!

Rakovina srdca pri mladom, len dvadsaťročnom hokejistovi Ondřejovi Buchtelovi, malá rýchly spád. Mladík nestihol využiť financie, ktoré mu ľudia smerovali.

Ilustračný obrázok k článku Šľachetné gesto rodičov zosnulého hokejistu: TAKÝTO úmysel majú s vyzbieranými miliónmi!
Zdroj: Instagram.com/ondrej_buchtela

V máji sa bývalý reprezentant Česka do 18 rokov dozvedel, že má zhubný nádor na srdci. V júni to oznámil prostredníctvom sociálnej siete verejnosti a začal boj proti zákernej chorobe. Pomôcť mu mali aj vyzbierané peniaze na jeho účet, ktoré mal a chcel použiť pri svojej liečbe.

Choroba bola rýchlejšia

Rakovina na srdci je ojedinelá svojho druhu, preto sa dlhší čas nevedelo, čo vlastne Buchtelovi pomáha. Nakoniec sa metastázy rozšírili natoľko, že bolo len otázkou času, kedy príde k najhoršiemu. Stalo sa tak 24. júla, kedy naposledy dotĺklo srdce mladému hokejistovi. Už niekoľko týždňov však na jeho účet tiekli tisíce a tisíce českých korún ako podpora pri liečbe.

Zbierky hokejistov

Ondřej sa tešil z toho, že sa mu mnohé hviezdy českého a slovenského športu neotočili chrbtom. Naopak, začali v prospech neho zbierať peniaze. Napríklad dali do dražby hokejky, dresy či iné cenné predmety. Buchtelovi pomohol aj Jaromír Jágr a dohromady sa mu na boj proti rakovine vyzbieralo viac ako 3,5 milióna českých korún.

Rodina ich chce vrátiť

Ešte, keď Ondřej žil, chcel peniaze využiť nielen na liečbu, ale aj na plány a splnenie snov. Teraz je to ale iné, preto jeho rodičia majú takýto návrh: „Vaše peniaze splnili cieľ. A je jedno o aké čiastky išlo, všetci ste konali z úprimného srdca. Pretože peniaze boli určené na pomoc Ondrovi, rozhodli sme sa ich každému z vás vrátiť. Je to najčistejšia forma ako zachovať energiu, ktorú vaše dary mali a priniesli.“

Na sociálnych sieťach, kam bol tento odkaz „zavesený“, však píšu mnohí a mnohí darcovia, že nechcú peniaze nazad, ale aby boli poslané Aničke, Ondřejovej priateľke. Tá bola pri ňom až do posledného výdychu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM