Hokej

Slávnostný krst vlaku: Macejko bude voziť fanúšikov počas hokejového šampionátu

Na vlakovej stanici v Košiciach slávnostne pokrstili v pondelok nový IC vlak Macejko, ktorý bude počas májových hokejových majstrovstiev sveta prepravovať fanúšikov na trase medzi Košicami a Bratislavou.

Zdroj: Dnes24.sk

Meno vlaku prepožičal oficiálny maskot majstrovstiev, krstnými rodičmi sa stali hokejisti Ladislav Nagy a Ján Laco.

Slovenská reprezentácia odohrá v Košiciach sedem večerných zápasov základnej skupiny a Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví po nich mimoriadne vlaky. Predpokladaný odchod vlaku IC 526 Macejko z Košíc je o 23.17 h s príchodom do Bratislavy o 3.58 h. V prípade predĺženia hokejových zápasov sa však odchod vlaku „pružne“ posunie. „Predpokladáme, že niektoré zápasy nebudú ukončené v štandardnom čase, preto sme sa pripravili na to, že budeme na fanúšikov čakať,“ uviedol obchodný riaditeľ ZSSK Karol Martinček. Doplnil, že z Košíc ide do Bratislavy aj rýchlik Zemplín s odchodom o 23.45 h, ten má však pevný grafikon.

Od začiatku marca premáva „hokejové ícečko“ IC 521 Macejko s odchodom z Bratislavy o 6.01 h a príchodom do Košíc o 10.48 h. V dňoch, kedy odohrá zápasy základnej skupiny slovenská reprezentácia, bude toto pravidelné IC posilnené o ďalšie vozne a spoločenský vozeň pre fanúšikov. „Ceny budú štandardné v ícečkových tarifách a kapacitu vieme prispôsobovať podľa možností a situácie,“ dodal Martinček. Národný dopravca bude okrem priaznivcov hokeja na zápasy prepravovať aj hráčov, rozhodcov a delegátov.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Osobitný vlak pre hokejové majstrovstvá ocenili aj jeho krstní rodičia. „Pre fanúšikov je vlak výborný komfort, nemusia sedieť hodiny v aute a šoférovať, dá sa v ňom najesť, oddýchnuť, spraviť si pohodlie, je tam internet, takže dúfam, že tento vlak bude prospešný,“ povedal košický hokejový útočník Laco Nagy.

Spoluprácu s národným dopravcom vyzdvihol aj organizačný výbor hokejových majstrovstiev. „Vieme tak ponúknuť fanúšikom možnosť bezpečnej prepravy po zápasoch slovenského tímu na západ krajiny. Okrem toho prispievame aj k ekológii a teší nás, že aj toto môže byť jeden taký bod ‚zelených majstrovstiev‘, o ktoré sa snažíme,“ povedala riaditeľka komunikácie svetového šampionátu Michaela Grendelová.

Špeciálny IC vlak Macejko
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM