Správy

Slováci obľubujú čítanie denníkov: TÁTO trojica je najpopulárnejšia

Výsledky najnovšieho prieskumu, ktorý bol zameraný na čítanosť denníkov, priniesol zaujímavé čísla. Pozrite si, ako sa darilo vášmu obľúbenému plátku.

Ilustračný obrázok k článku Slováci obľubujú čítanie denníkov: TÁTO trojica je najpopulárnejšia
Zdroj: TASR

Najčítanejšími celoštátnymi denníkmi v prvom a druhom kvartáli roku 2017 boli Nový čas, Pravda a Sme. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu MML–TGI, ktorý predstavila spoločnosť Median SK.

Nový čas si udržal líderskú pozíciu, čítalo ho 14,7 percenta populácie, čo predstavuje 660 000 čitateľov. Čítanosť denníka Pravda bola na úrovni 6,1 percenta a Sme ju mal na úrovni 5,6 percenta. Záujem o všetky tri tituly sa medziročne udržal zhruba na rovnakej úrovni.

Prieskum zisťoval, ktoré posledné vydanie novín čítali ľudia z cieľovej skupiny 14 až 79 rokov. Na ďalších priečkach v čítanosti denníkov skončil Plus jeden deň (5,4 percenta), Šport (3,8 percenta), Korzár (3,1 percenta), Hospodárske noviny (2,9 percenta), Denník N (2,3 percenta), Új Szó (1,4 percenta), **Košice:dnes (0,3 percenta) a **Prešovský večerník (0,2 percenta).

Národný prieskum MML–TGI, zameraný na spotrebné správanie, médiá a životný štýl, realizuje spoločnosť Median SK kontinuálne od roku 1997. Prieskum za prvý a druhý kvartál 2017 bol realizovaný v období od 9. januára 2017 do 25. júna 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM