Zo Slovenska

Slováci sa pripravujú na koronavírus: Respirátory idú na dračku!

Rúško či respirátor môžu pomôcť brániť sa pred obyčajnou chrípkou či inými mikročasticami z okolia, takže určite nie sú na škodu.

Ilustračný obrázok k článku Slováci sa pripravujú na koronavírus: Respirátory idú na dračku!
11
Galéria
Zdroj: TASR

Správy o možnom rozšírení koronavírusu pochádzajúceho z Ázie až do našich končín nenechávajú Slovákov chladnými. Respirátory a rúška sa v kamenných predajniach v hlavnom meste stali nedostatkovým tovarom. Rapídne sa o ne zvýšil záujem na celom Slovensku.

Záujem o rúška

Rúško či respirátor môžu pomôcť brániť sa pred obyčajnou chrípkou či inými mikročasticami z okolia, takže určite nie sú na škodu. Za posledné dni sú respirátory najvyhľadávanejším artiklom na portáli Heureka. „Je zreteľne vidieť, že Slováci sa starajú o svoje zdravie. Vyhľadávanie výrazov „respirátor“ a „respirátor FFP3“ vzrástlo len za niekoľko desiatok hodín o stovky percent,“ informovala Alexandra Čermáková, obsahová manažérka Heureky.

Naši českí bratia dokonca prepadli vlne paniky o niečo viac. Na českej Heureke za rovnakú dobu vyhľadávanie prostriedkov chrániacich pred nákazou z ovzdušia narástlo o tisíce percent.

Vo svete je evidovaných vyše 20-tisíc nakazených pacientov, v našich končinách neexistuje žiaden potvrdený prípad ochorenia. Chladná hlava a bežné hygienické návyky sú aktuálne dostatočným pomocníkom. Úrad verejného zdravotníctva odporúča hlavne nezabúdať na umývanie rúk kvalitným mydlom a používanie antibakteriálneho gélu. Ideálne je vyhýbať sa miestam s vysokou koncentráciou chorých ľudí.

Boj proti koronavírusu - respirátory idú na dračku
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM