Správy

Slovák chcel natankovať lacný benzín v Maďarsku: Vymenil si značky za falošné

Na čerpacej stanici sa spýtal obsluhy, koľko paliva za regulovanú cenu môže načerpať. Napokon sa však zľakol a odišiel bez tankovania. Na krku má obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku Slovák chcel natankovať lacný benzín v Maďarsku: Vymenil si značky za falošné
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk

Prokuratúra v meste Nagykanizsa na juhozápade Maďarska obvinila občana Slovenskej republiky, ktorý sa v júli tohto roka pokúsil s falošným maďarským evidenčným číslom natankovať pohonné látky s regulovanou cenou určené pre domácich zákazníkov. Pre agentúru MTI to v pondelok uviedol hovorca Hlavnej prokuratúry Zalianskej župy Csaba Pirger, informuje spravodajca TASR.

Obvinený 29-ročný muž sa začiatkom júla vracal z dovolenky z Chorvátska a v Nagykanizsi chcel natankovať lacný benzín.

Predtým však pôvodné evidenčné číslo svojho vozidla vymenil za falošné maďarské z plastu, ktoré si zadovážil doma ešte pred cestou.

Prečítajte si tiež

Benzín nenatankoval

Na čerpacej stanici sa spýtal obsluhy, koľko paliva za regulovanú cenu môže načerpať, napokon sa však zľakol a odišiel bez tankovania. O 50 metrov ďalej namontoval späť na svoje vozidlo slovenské evidenčné číslo.

Obsluha čerpacej stanice na prípad upozornila políciu, ktorá vodiča kontrolovala na ďalšej benzínovej pumpe a v jeho aute našla falošné maďarské evidenčné číslo.

Okresná prokuratúra v Nagykanizsi vzniesla voči Slovákovi obvinenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania identifikačné­ho čísla.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM