Rôzne

Slovák žijúci v Číne: Ako sa nám podarilo poraziť koronavírus?! VIDEO

Čína už uvoľňuje obmedzenia cestovania v provincii Chu-pej, ktorá je považovaná za pôvodné epicentrum šírenia koronavírusu. Z čoho si môžeme brať príklad?

Zdroj: Dnes24.sk

Pavel Dvořák žije v Číne, v krajine, kde sa podarilo poraziť koronavírus. V krátkom informačnom videu hovorí o tom, prečo sú v Číne v boji proti koronavírusu úspešní.

Opatrenia v Číne

Za základ úspechu v boji proti koronavírusu považuje neustále a rýchle testovanie, a to často a všade. „Merajú mi teplotu, keď vychádzam z domu, keď idem do obchodu, aj keď sa vraciam domov, pri vstupe do mojej štvrte,“ hovorí Pavel.

Teplotu kontrolujú ľuďom pri vstupe do metra, aj na verejných priestoroch. „Po ulici chodí polícia s kamerami na prilbách, ktoré merajú teplotu každému, kto je v zábere, do vzdialenosti 5 metrov,“ približuje mladý muž.

„Keď vám namerajú zvýšenú teplotu, zoberú vás do špeciálnych infekčných kliník, ktoré majú samostatný vchod, kde vám urobia sériu testov,“ hovorí Pavel.

Domáca karanténa pre pacientov s potvrdeným koronavírusom neexistuje!

Ak sa u pacienta potvrdí, že má koronavírus, do domáceho prostredia ho nepustia. Ľudia idú do špeciálnych karanténnych zariadení – haly, hotely, telocvične a pod., ktoré sú vybavené posteľami. Tu sa liečia, a aby sa nenudili a karanténu lepšie zvládali, majú pripravený zábavný program.

Viac sa dozviete vo videu od Pavla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM