Futbal

Slovákom sa bod proti Walesu máli: Myslia si však, že odohrali dobrý zápas

Slovenským futbalovým reprezentantom sa málila remíza vo štvrtkovom stretnutí kvalifikácie budúcoročných majstrovstiev Európy s Walesom (1:1).

Ilustračný obrázok k článku Slovákom sa bod proti Walesu máli: Myslia si však, že odohrali dobrý zápas
22
Galéria
Zdroj: TASR

V Trnave sa neodplatili za marcovú prehru z Cardiffu (0:1) a v prípade rovnosti bodov v konečnom účtovaní E-skupiny budú mať s týmto súperom horšiu vzájomnú bilanciu.

Zverenci Pavla Hapala figurujú v tabuľke naďalej na druhom mieste, no minimálne do nedele stratili pozíciu, keď mali postupovú hru vo vlastných rukách. Walesania zaostávajú o tri body, ale disponujú zápasom k dobru, 13. októbra privítajú lídra poradia z Chorvátska. Slováci zabojujú o posledných šesť bodov v novembri v Chorvátsku a doma proti Azerbajdžanu.

„Získali sme bod a musíme sa pozerať dopredu. Samozrejme, mrzí nás to, ale myslím si, že sme odohrali výborný zápas. Škoda, že sme nepremenili ešte nejakú šancu, ale na keby sa nehrá. Musíme byť realisti, v novembri na nás čakajú dva náročné duely, treba sa dívať na ne. Celý druhý polčas sme boli lepší a dominantnejší, ak budeme hrať takto, môžeme zdolať každého,“ povedal Róbert Boženík, ktorý na hrote útoku zvádzal tvrdé súboje s obrancami hostí.

Z jeho napádania vznikla aj vyložená príležitosť Róberta Maka v úvode stretnutia: „Pre mňa to bol ťažký zápas. Je to britská škola, ostrovný futbal je založený na súbojovosti. Vedeli sme, že to je najsilnejšia stránka Walesu. Aj napriek tomu sme si vypracovali dostatok šancí, ktoré sme, žiaľ, nepremenili. Bola výborná atmosféra, nezažívam to často. Určite sme sa chceli fanúšikom revanšovať za zápas s Chorvátskom, škoda, že sme sa im neodvďačili víťazstvom.“

Na opačnom konci ihriska absolvoval súboje s útočiacimi hráčmi súpera Norbert Gyömbér, ktorý pri disciplinárnom treste Denisa Vavra doplnil stopérsku dvojicu po boku Milana Škriniara. Dva takéto súboje „ocenil“ hlavný arbiter Carlos del Cerro Grande zo Španielska žltými kartami a slovenský obranca nedohral svoje prvé reprezentačné vystúpenie po vyše roku. „Celý zápas sme zvádzali s útočníkom tieto súboje, v prvom polčase som dostal asi päť, šesť lakťov. Rozhodca to neposudzoval a za moje fauly dal hneď dve žlté karty. Nič sa nedá robiť,“ povedal Gyömbér, ktorý skončil po jednom zo súbojov s tržnou ranou na obočí.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Okrem 88. minúty, keď videl červenú kartu, ho mrzel inkasovaný gól. Slováci nepokryli útočníka Kieffera Moorea a aj pre tento moment boli po záverečnom hvizde spokojnejší hostia: „Škoda toho výsledku, myslím si, že najmä v prvom polčase sme mali veľa vyložených šancí, ktoré sme, žiaľ, nepremenili. Naopak, inkasovali sme dosť lacný gól. Walesania sú veľmi dobre bežecky vybavení, či už Bale, James, alebo striedajúci Wilson. Je naša zásluha, že sme ich nenechávali rozbehnúť sa a ináč sme ich dosť dobre pokrývali.“

Juraj Kucka vyrovnal po zmene strán volejom, na 2:1 však už domáci neotočili a body musia najbližšie naháňať na pôde najväčšieho favorita na prvenstvo v skupine: „Remíza sa nám možno máli, ale musíme ju zobrať. V zápase s Chorvátmi pôjdu všetci na doraz, budú chcieť získať tri body a potom ich potvrdiť doma proti Azerbajdžanu.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Kvalifikácia na ME: Slovensko - Wales
22
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM