han Šport Volejbal

Slovákov škrtli z európskeho šampionátu! TOTO je dôvod, prečo mladí volejbalisti smútia

Slovenská volejbalová reprezentácia kadetov (do 18 rokov) sa nepredstaví na majstrovstvách Európy, ktoré v Taliansku odštartujú najbližšiu sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Slovákov škrtli z európskeho šampionátu! TOTO je dôvod, prečo mladí volejbalisti smútia
Zdroj: Slovenská volejbalová federácia (SVF)

Dôvodom je pozitívny test na koronavírus u jedného z členov plánovanej výpravy. Informovala o tom Slovenská volejbalová federácia (SVF) na svojom webe.

Sú v karanténe

SVF bezodkladne podnikla všetky potrebné kroky podľa platných nariadení a odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR. „Družstvo a realizačný tím musia počas nasledujúcich dní zostať v karanténe. Všetci sú tiež v komunikácii so svojimi lekármi a regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva, keďže celý proces s nimi musí byť konzultovaný. Samozrejme, neúčasť na šampionáte nás predovšetkým kvôli členom tímu veľmi mrzí, zdravie a bezpečnosť sú však na prvom mieste,“ povedal pre svf.sk športový riadteľ SVF Marek Rojko.

Kto je za to zodpovedný?

„Od začiatku sme urobili maximum pre všetky naše reprezentačné tímy v zabezpečení všetkých noriem nariadených štátom a ÚVZ, pričom vďaka pondelkovému testovaniu sme zachytili tento prípad. Máme za sebou viacero testovaní s negatívnymi výsledkami, a preto môžem len poďakovať všetkým, že to takto zvládajú. Žiaľ, život priniesol túto skutočnosť, nikomu to nemôžeme dávať za vinu. V tejto chvíli je potrebné podporiť všetkých, ktorých sa táto nepríjemnosť dotkla. Pevne verím, že po ukončení karantény sa všetci bez problémov vrátia k volejbalu do svojich klubov. Aj v tejto súvislosti chcem naše hnutie ubezpečiť, že na federácii sme neustále plne k dispozícii všetkým, ktorí to budú potrebovať,“ doplnil Rojko.

S týmito tímami mali hrať

Slovenskí kadeti sa mali na šampionáte predstaviť v I. skupine v meste Marsicovetere na juhu krajiny spoločne s domácimi Talianmi, Turkami, Belgičanmi, Bulharmi a Fínmi. Do II. skupiny v Lecce zaradil augustový žreb tímy Česka, Ruska, Francúzska, Nemecka, Bieloruska a Poľska.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM