Volejbal

Slovenky s prvou prehrou na turnaji: Nemkám však nič nedarovali, FOTO

Slovenské volejbalové reprezentantky prehrali v utorok vo svojom štvrtom zápase D-skupiny majstrovstiev Európy v Bratislave s Nemeckom 1:3.

Ilustračný obrázok k článku Slovenky s prvou prehrou na turnaji: Nemkám však nič nedarovali, FOTO
13
Galéria
Zdroj: TASR

Nemky začali výborne, po sérii dobrých lôpt viedli už 6:1. Potom si tréner Fenoglio vzal oddychový čas a Slovenky neskôr vyrovnali na 12:12. Nemky si však náskok vzali späť a v prvom sete napokon triumfovali 25:22.

Druhý set začali lepšie Slovenky, viedli 5:2. Nemecké volejbalistky sa však dotiahli a vyrovnali na 7:7. Vyrovnaný priebeh pokračoval aj ďalej, neskôr bol stav 16:16. V dramatickej koncovke však mali viac síl slovenské reprezentantky, najskôr odvrátili setbal a druhý set napokon získali za 35 minút v pomere 26:28.

V treťom dejstve Nemky viedli zásluhou troch dobrých lôpt 3:0, náskok si udržiavali prakticky celý set. Zverenky Felixa Koslowského hrali výborne najmä v útoku, v závere náskok zvýšili a napokon triumfovali 25:18.

Štvrtý set prebiehal podobne ako tretí, reprezentantky Nemecka si udržiavali mierny náskok a hoci Slovenky predviedli niekoľko pekných útokov, napokon na favoritky nestačili a za 29 minút im podľahli 22:25.

Nemecko – Slovensko 3:1 (22, –26, 18, 21)

zápas trval 112 minút, rozhodovali: Muha (Chor.) a Aro (Fín.), 5250 divákov.

Nemecko: Pollová 14, Weitzelová 8, Lippmannová 13, Geertiesová 17, Schölzelová 7, Hankeová 1, libero Poganyová (Kästnerová 0, Drewnioková 0). Tréner: F. Koslowski.

Slovensko: Herelová 5, Palgutová 10, Kostelanská 9, Pencová 4, Ovečková 3, Radosová 10, libero Španková (Hrončeková 1, Koseková 0, K. Fričová 1, Kijaková 1). Tréner: M. Fenoglio.

Marco Fenoglio, tréner SR: „Nemky sú veľmi silný súper rovnako ako Rusky, ktoré nás ešte čakajú. Najmä v útoku majú obrovskú silu. Som veľmi rád, že sme uhrali druhý set, v ktorom sme si udržiavali po celý čas koncentráciu. V tých ďalších dvoch sa nám to už nedarilo.“

Veronika Hrončeková, blokárka SR: „Dnes to bolo veľmi náročné, pretože sme včera odohrali emočne ťažký zápas. Ale treba rešpektovať silu Nemecka. Urobili sme všetko čo sa dalo, nedali sme im nič zadarmo. Ale niekto vyhrať musí, dnes to boli Nemky.“

Karin Palgutová, smečiarka SR: „Vedeli sme, že Nemky sú silný súper a musíme hrať naplno. Ale po včerajšku bolo veľmi ťažké sa pripraviť na sto percent. Súperky boli lepšie v útoku a aj na servise.“

Barbora Koseková, kapitánka SR: „Boli sme blízko k tomu, aby sme hrali aspoň tajbrejk. Ale podali sme dobrý kolektívny výkon a odohrali sme vyrovnaný volejbal a to ma teší. Urobili menší počet chýb ako my a to rozhodlo. Ale treba povedať, že Nemky majú odohratých viac ťažkých zápasov a skúsenosti boli na ich strane.“

Tabuľka:

Poradie Tím Body
1. Nemecko 11
2. Slovensko 8
3. Rusko 7
4. Španielsko 5
5. Bielorusko 1
6. Švajčiarsko 1
Volejbalové ME: Nemecko – Slovensko 3:1 (22, –26, 18, 21)
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM