Zo zahraničia

Slovenská rodina je v karanténe: Koronavírus potvrdili aj u detí!

Matka rodiny bola nedávno na medzinárodnom kongrese v Spojených štátoch. V deň svojho návratu vykazovala prvé symptómy.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská rodina je v karanténe: Koronavírus potvrdili aj u detí!
23
Galéria

V Rakúsku potvrdili koronavírus u štvorčlennej slovenskej rodiny. Informoval o tom v piatok rakúsky portál verejnoprávneho rozhlasu a televízie (ORF).

Slováci v karanténe

Štvorčlenná rodina zo Slovenska sa podľa ORF momentálne nachádza v karanténe v chate pri Neziderskom jazere v spolkovej krajine Burgenland, kde bola na dovolenke.

V Rakúsku sa tak počet prípadov nákazy zvýšil na 66, prípady evidujú vo všetkých spolkových krajinách. Viedeň medzičasom v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu dočasne zrušila priame letecké spojenia s Južnou Kóreou, Iránom a Milánom a Bolognou v Taliansku.

Matka rodiny bola nedávno na medzinárodnom kongrese v Spojených štátoch. V deň svojho návratu vykazovala prvé symptómy.

Následne ju informovali, že prišla preukázateľne do styku s osobou s ochorením COVID-19. Keďže aj zvyšní členovia rodiny, manžel a dve deti, vykazovali príznaky ochorenia, nechali si odobrať vzorky.

„Výsledky testov sa nedávno potvrdili ako pozitívne. Rodina je v súčasnosti v domácej karanténe,“ povedala na margo slovenskej rodiny podľa ORF Brigitte Novoselová z krízového štábu. Aktuálne sa pripravuje zoznam osôb, s ktorými mohli prísť do kontaktu, ktoré sa taktiež podrobia karanténe.

Koronavírus SARS-CoV-2 spôsobujúce respiračné ochorenie COVID-19.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM