Veronika Kostelníková Technológie

Slovensko a kyberkriminalita: Viete na internete naozaj účinne chrániť samých seba?

Spoločnosť SK-NIC spolu s Úradom podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu rozdelia až 100 000 eur na podporu kybernetickej bezpečnosti.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko a kyberkriminalita: Viete na internete naozaj účinne chrániť samých seba?
5
Galéria
Zdroj: TASR

Svoje prístupové heslo nikomu nedávate, podozrivé maily neotvárate, ale to neznamená, že ste vo virtuálnom svete chránení. Kedy ste naposledy aktualizovali svoj antivírus, zálohovali dáta a platili online? Sú vaše údaje naozaj maximálne zabezpečené?

Kyberhrozby sa samozrejme netýkajú len vašich osobných účtov. Súkromné spoločnosti sú často v oveľa väčšom ohrození. A čo zabezpečenie národných dát?

Čoraz viac štátov Európskej únie čelí ohrozeniu ich infraštruktúry kvôli kybernetickým útokom, ktorých nárast a sofistikovanosť neustále stúpa.

„Oceňujem, že do Fondu SK-NIC boli zaradené výzvy v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Je to oblasť, v ktorej sa naša spoločnosť dlhodobo angažuje. V reálnom svete si chránime to, čo má pre nás hodnotu. To isté potrebujeme robiť aj vo virtuálnom svete" povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a. s.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Na výzvu SK-NIC, ktorá má za cieľ zvýšiť vašu bezpečnosť v kyberpriestore na Slovensku, jej autori vyčlenili 100 000 eur. Jednotlivým realizačným projektom, poputujú sumy od 2500 až 10 000 eur. Výzvu podporila aj komisia pre správu národnej domény .sk.

Fond SK-NIC otvoria už 30. septembra 2019 a všetky potrebné informácie budú zverejnené v tomto dátume na webe sk-nic.sk.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Práca s počítačom
5
Galéria
Zdroj: Bigstock
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM